[ŽT] „Kitoks būdas ir mažiau cukraus: štai kaip pasigaminti uogienę, kad ji būtų tikrai sveika“ ()
Maksimalus naudingų medžiagų kiekis.

© jarmoluk (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/jam-fruit-jars-fruit-jams-428094/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Gydytojų nuomone, uogienė yra naudinga žmogui, jei ji yra tinkamai parinkta ir vartojama saikingai. Pasak jų, natūrali mėlynių uogienė be cukraus turi daugiausiai naudingų savybių.
„Pati uoga yra naudinga organizmui, nes joje yra antocianinų – medžiagų, kurios gerina kraujo mikrocirkuliaciją, ypač akies tinklainėje“, – sako gydytojai.
|
Gydytojai taip pat rekomenduoja valgyti aviečių uogienę, joje yra natūralių salicilatų. Naudinga ir agrastų uogienė, kurioje gausu pektino.
Ji labiau tinka žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinio nuovargio, o jei turite problemų su gerkle ir skrandžiu, geriau valgyti šaltalankius.
Gydytojai rekomenduoja gaminti uogienę su mažiau cukraus ir teikti pirmenybę „žaliam“ paruošimo būdui. Tokiu būdu išsaugosite maksimalų naudingų medžiagų kiekį, rašo kp.ru.