Paprastas triukas. Kaip pašalinti arbūzo sėklas. „Tai užtrunka tik akimirką“ ()
Saldus ir sultingas arbūzas daugeliui iš mūsų yra tikras vasaros skonis.

© Sam valadi, CC BY 2.0 | https://www.flickr.com/photos/132084522@N05/16963246821
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Tačiau šis vaisius turi vieną trūkumą: jo sėklas, dėl kurių jį sunku patiekti ir valgyti. Tačiau yra paprastas būdas greitai pašalinti sėklas ir paruošti vaisius vartojimui.
Paprastas triukas, kaip pašalinti sėklas iš arbūzo
Nedaugelis žino, kad arbūzų sėklos dažniausiai minkštime išsidėsčiusios pagal aiškias linijas – vadinamąsias „gyslas“. Jose yra sėklų šerdys. Norėdami jas greitai pašalinti, tiesiog supjaustykite arbūzą į keturias dalis ir įpjaukite minkštimą pagal matomas sėklų linijas. Tokiu būdu galėsite lengvai atskirti sėklas ir pašalinti tas vietas, kur jos susikaupusios.
|
Tai leidžia daug lengviau ir greičiau paruošti arbūzą salotoms, vakarėliams ar vaikams. Šis praktiškas sprendimas ypač naudingas patiekiant vaisius didelei žmonių grupei.
Arbūzų sėklos – ar jas reikia pašalinti?
Nors dauguma žmonių mieliau jas išmeta, verta žinoti, kad arbūzų sėklos yra visiškai valgomos. Jose yra baltymų, skaidulų, geležies, magnio, cinko ir sveikųjų augalinių riebalų. Jas netgi galima valgyti žalias nedideliais kiekiais, tačiau dėl kietos tekstūros jas ne visi lengvai virškina.
Saugesnė alternatyva – jas kepti orkaitėje , panašiai kaip moliūgų ar saulėgrąžų sėklas. Šis metodas suteikia joms traškumo, subtilų riešutų skonį ir yra sveikas užkandis arba salotų priedas.
Kai kuriose šalyse arbūzų sėklos laikomos supermaistu – dėl jose esančių antioksidantų jos stiprina imunitetą, o jose esantys augaliniai baltymai gali padėti atsigauti raumenims. Tačiau saikas yra būtinas, ypač vaikų ir jautrią virškinimo sistemą turinčių žmonių mityboje.
Kodėl verta valgyti arbūzą vasarą?
Arbūzą sudaro daugiau nei 90 % vandens, todėl jis veiksmingai drėkina organizmą karštomis dienomis. Jame taip pat yra vitamino C, B grupės vitaminų, kalio ir galingo antioksidanto likopeno, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso.
Arbūzas taip pat pasižymi diuretikų poveikiu, padeda virškinti ir yra mažai kalorijų turintis – 100 gramų yra tik apie 30 kcal. Dėl šios priežasties jis dažnai įtraukiamas į svorio metimo ir organizmo valymo dietas.