Ar galima valgyti konservuotų žuvų kaulus? „Atsakymas nustebins“  ()

Pasak ekspertų, tokią žuvį lengva valgyti, nes ji paprastai jau būna minkšta.



© PickPic (atvira licencija) | https://www.pickpik.com/sardines-can-food-fish-power-canned-133450

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žuvies konservai naudojami įvairiuose patiekaluose. Tačiau kyla klausimas, ar saugu vartoti šių delikatesų kaulus. Mitybos ekspertai atsakė.

Paprastai tokios žuvys konservuojamos aukštoje temperatūroje ir slėgyje, todėl jų kaulai suminkštėja iki tokios būsenos, kad juos būtų lengva kramtyti ir virškinti.

„Šis procesas sunaikina kalcio struktūrą, todėl kaulai tampa minkšti ir saugūs vartoti“, – teigia dietologė Rima Kleiner.

Tuo pačiu metu yra ir išimčių.

Nerekomenduoju valgyti konservuotų žuvų kaulų žmonėms, turintiems rijimo problemų po spindulinės terapijos, sergantiems nekontroliuojama GERL (gastroezofaginio refliukso liga) arba jaunesniems nei 3 metų vaikams. Dažnai patariu klientams prieš vartojant sardines ar lašišą sutrinti su citrinos sultimis, kad dar labiau suirtų likusi kaulų struktūra“, – pažymėjo dietologė Louisa Mason.

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
8459

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Taip pat, jei turite problemų su virškinimo trakto sutrikimais, geriau nevalgyti tokių žuvų kaulų.

Ar tokie kaulai naudingi sveikatai?

Pasak Mason, žuvies konservai yra vienas veiksmingiausių biologiškai prieinamo kalcio šaltinių. Konservuotų žuvų kauluose taip pat yra boro – mikroelemento, svarbaus estrogenų metabolizmui ir kaulų palaikymui.

 

„Klientams patariu vartoti žuvies konservus 2–4 kartus per savaitę, kaitaliojant sardines, lašišas ir ančiuvius, kad būtų įvairinamas mikroelementų suvartojimas ir sumažintas sunkiųjų metalų poveikis“, – pabrėžė dietologė.

Visų pirma, vieno tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie valgo konservuotą žuvį, gali gyventi ilgiau nei tie, kurie jos nevalgo.

 

Kitame tyrime mokslininkai nustatė, kad konservuotų sardinių valgymas buvo veiksmingesnis sveikatai ir ilgaamžiškumui nei žuvų taukų papildų vartojimas. Tai taip pat padėjo žmonėms gauti daugiau omega-3 riebalų rūgščių.

Kaip valgyti konservuotą žuvį?

Žuvies konservai yra ne tik prieinami, bet ir lengvai paruošiami bei turi daug baltymų.

„Be to, šios konservuotos jūros gėrybės yra skanus, maistinių medžiagų turtingas baltymas, puikiai tinkantis užkandžiauti tiesiai iš skardinės arba įdėti į salotas ar makaronus“, – patikino Kleiner.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()