Šie produktai – tikra bomba organizmui. Patikrinkite, ar jų nėra jūsų šaldytuve! ()
Slepia rimtą pavojų.

© Pexels (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/bottles-food-gallon-inside-light-1868175/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Šie populiarūs maisto produktai kelia pavojų sveikatai: trys didžiausi kelia šokiruojančius pavojus.
Pusfabrikačiai maisto turi transriebalų, konservantų, skonio stipriklių ir dirbtinių dažiklių, kurie gali sukelti nutukimą ir širdies problemas.
Šiandieniniame daugelis žmonių renkasi maistą, kuriam paruošti nereikia daug laiko. Užkandžiai, perdirbti maisto produktai ir greitas maistas atrodo kaip patogus sprendimas – juos reikia tiesiog pašildyti. Tačiau šis patogumas dažnai slepia rimtą pavojų sveikatai. Šiuose maisto produktuose paprastai yra daug transriebalų, konservantų, skonio stipriklių ir dirbtinių dažiklių, kurie, reguliariai vartojami, gali sukelti nutukimą, aukštą kraujospūdį ir širdies bei kraujagyslių ligas.
|
Ekspertai įvardijo tris kenksmingiausius perdirbtus maisto produktus, kuriuos reikėtų visiškai pašalinti iš mitybos raciono:
1. Greitai paruošiami makaronai ir sriubos pakeliuose
Šie produktai beveik visiškai sudaryti iš sintetinių priedų: kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir didelio kiekio druskos. Reguliarus tokių maisto produktų vartojimas gali neigiamai paveikti medžiagų apykaitą, virškinamąjį traktą ir bendrą sveikatą.
2. Dešrelės ir kita perdirbta mėsa
Daugumoje komerciškai pagamintų produktų yra minimalus kiekis kokybiškos mėsos, taip pat subproduktų, sojos, kvapiųjų medžiagų, nitritų ir fosfatų. Per didelis šių ingredientų kiekis padidina inkstų ir kitų organų apkrovą. Jei būtinai norite vartoti šiuos produktus, geriausia rinktis naminius variantus, pagamintus iš patikrintų ingredientų.
3. Šaldyta perdirbta mėsa
Kotletuose, vištienos piršteliuose ir blynuose su mėsa dažnai beveik nėra mėsos. Sudedamosios dalys: odelė, kremzlė, džiūvėsėliai, druskos perteklius, prieskoniai ir skonio stiprikliai, įskaitant mononatrio glutamatą (MSG), sachariną, aspartamą ir ciklamatą. Šios medžiagos gali sukelti skysčių susilaikymą, edemą ir hipertenziją.