3 žuvies konservai, kuriuos ekspertai vadina pavojingais: ar juos perkate ir jūs?  ()

Ne visi vienodai saugūs ir sveiki.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© silvyn (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/sardines-fish-food-oil-canned-6916951/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokių žuvies konservų reikėtų vengti perkant parduotuvėse.

Žuvies konservai yra patogūs vartoti, sotūs ir nebrangūs. Jie gali būti puikus sprendimas greitam užkandžiui arba viso valgio pagrindui. Tačiau ne visi žuvies konservai yra vienodai saugūs ir sveiki. 2025 m. maisto saugos ekspertai išanalizavo rinką ir nustatė tris žuvies konservų rūšis, kurios dažniausiai yra prastos kokybės ir netgi pavojingos sveikatai. Apie tai praneša šaltinis „Radio Track“.

Kilkė pomidorų padaže

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
1705 5 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Šis produktas dažnai tampa padirbinėjimo taikiniu.

  • Vietoj visos žuvies konservuose galite rasti žuvies dalių, galvų ir vidurių „košę“.
  • Norėdami sutirštinti ir užmaskuoti produktą, nesąžiningi gamintojai naudoja daug miltų ir cukraus, o tai sumažina produkto vertę.
  • Žuvies konservuose yra daug mažiau žuvies nei užpilo.
  • Yra apsinuodijimo rizika dėl sugedusių ingredientų ar netinkamų laikymo sąlygų. 

Tunų konservai

Šis populiarus produktas dažnai laikomas sveiku ir dietiniu. Tačiau yra svarbių išlygų.

  • Tunuose kaupiasi gyvsidabris, ypač didelėse žuvyse.
  • Šis produktas nerekomenduojamas nėščioms moterims ir vaikams.
  • Ekspertai rekomenduoja rinktis tuną savo sultyse, o ne aliejuje, ir rinktis žymą „light“, kurioje paprastai yra mažiau gyvsidabrio.

 

Žuvis aliejuje

Šis variantas turi daugiausiai kokybės problemų.

  • Dažnai naudojamas žemos kokybės aliejus, kuris gadina skonį ir sutrumpina produkto galiojimo laiką.
  • Netinkamai laikant arba pažeidus skardinę, gali susidaryti toksinai.
  • Anaerobinės sąlygos skardinėse su aliejumi padidina botulizmo, vienos pavojingiausių maistu plintančių ligų, riziką.

 

Kaip išsirinkti saugią konservuotą žuvį

Perskaitykite etiketę. Sudedamosios dalyse turėtų būti nurodytas maksimalus žuvies kiekis ir minimalus papildomų ingredientų kiekis.

Apžiūrėkite skardinę. Ji turėtų būti nepažeista, be įlenkimų, rūdžių ar iškilimų. Rinkitės konservuotą žuvį savo sultyse. Tai natūraliausias ir saugiausias pasirinkimas.

Atidarę patikrinkite. Žuvis turėtų būti nepažeista, be stipraus ar pūvančio kvapo.

Pirkite iš patikimų parduotuvių. Tai sumažina riziką susidurti su padirbtais ar pasibaigusio galiojimo produktais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: