Virtuvės šefų paslaptis: kodėl jie alų pila ne tik į stiklines, bet ir į keptuvę ()
Virtuvės reikmenys retai ilgai išlieka kaip nauji.
 
            
                                  © Pixabay (free to use) | https://pixabay.com/photos/beer-beer-garden-drink-refreshment-4145976/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Alus – ne tik gėrimui: netikėtas būdas išvalyti pridegusią keptuvę
Alus – vienas populiariausių alkoholinių gėrimų pasaulyje. Tačiau daugelį gali nustebinti faktas, kad jis praverčia ne tik draugų kompanijoje, bet ir kasdienėje buityje. Pavyzdžiui, alumi galima išvalyti keptuvę nuo pridegusių nuosėdų, skelbia Sports.kz, remdamasis Glavred.info.
| 
 | 
Pridegusios nuosėdos – pažįstama problema
Virtuvės reikmenys retai ilgai išlieka kaip nauji. Laikui bėgant net ir kokybiškose keptuvėse kaupiasi riebalų bei nešvarumų sluoksniai, kuriuos sunku pašalinti.
Kodėl alus veikia?
Be miežių ir apynių, aluje yra natūralių rūgščių. Jos tirpdo nešvarumus, todėl pridegusios nuosėdos nusivalo gerokai lengviau.
Kaip išvalyti keptuvę alumi
Vidus. Įpilkite į keptuvę tiek alaus, kad apsemtų pridegusias vietas, ir palikite apie 20 minučių. Po to išplaukite kaip įprasta.
Išorė. Įdėkite keptuvę į didesnį indą, užpilkite alumi taip, kad padengtų pridegusias vietas, ir palaikykite apie 20 minučių. Jei pridegimų sluoksnis storas, laikykite ilgiau. Pabaigoje nuplaukite vandeniu.
Tuo pačiu būdu galima išvalyti ir puodus.
 
                         
                  
 
 
 
 
 
 
 
 
![[ŽT] Tegul liepsna dega iki ryto: kaip išsirinkti kokybišką žvakę](/photo/202510/30/09/thumb_034189__tea-candles-6886032_1280.jpg) 
 
.png) 
