„Kibirą grybų išvalau greičiau nei per pusvalandį – nori žinoti kaip?“  ()

Nereikia gaišti laiko.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© jackmac34 (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/mushrooms-chanterelle-mushrooms-6696816/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slidukai – gurmaniškas malonumas, tačiau jų ruošimas virimui dažnai sugadina apetitą. Kiek laiko sugaištama dėl tos lipnios plėvelės! Ar verta vargti? Pagaliau išsiaiškinkime, ar plėvelės nuo slidukų nuėmimas tikrai būtinas, ar tai laiko ir pastangų švaistymas.

Apie slidukų valymą sklando daugybė mitų. Sakoma, kad plėvelė nuimama norint atsikratyti gleivių. Tačiau ant grybo kotelio irgi yra gleivių, ir niekas nebando jų valyti, kol jos neblizga! Vieni mano, kad po plėvele slepiasi kirminai, tačiau daug geresnis sprendimas yra tiesiog pamirkyti grybus pasūdytame vandenyje – šis patikrintas metodas efektyviai išvaro visus nepageidaujamus svečius. Vieni bijo, kad plėvelė keptuvėje pridegs, tačiau kokybiški nepridegantys indai ir pakankamas aliejaus kiekis lengvai išspręs šią problemą. Kiti mano, kad plėvelė gadina marinato išvaizdą. Tačiau būkime atviri, tai praktiškai neturi jokios įtakos gatavo patiekalo skoniui!

[EU+Kuponai] Būtinas kiekvienam vairuotojui! Beprotiškos kainos ir fantastiškų galimybių rinkiniai. El. automobilinis kėliklis, smūginis veržliasūkis, pompa ir kt.
1167 3

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkiniai

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 d. pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Išvada aiški: plėvelės nuėmimas nuo slidukų yra labiau įsišaknijęs įprotis, perduodamas iš kartos į kartą, nei tikras skonio ar saugumo diktuojamas būtinumas. Tad kam gaišti laiką? Norite išvengti vargo valant grybus? Nekreipkite dėmesio tą lipnią plėvelę!

Štai paprastas ir efektyvus būdas, kaip nuvalyti slidukus vos per 30–40 minučių. Pamirškite varginantį krapštymą ir skaudančius pirštus! Jums reikės: įprastos indų ploviklio kempinės (geriausia su kieta, šiurkščia puse), druskos (poros šaukštų litrui vandens), kiaurasamčio vandeniui nuvarvinti ir didelio puodo.

 

Nuo ko pradėti? Pirmiausia, pusvalandį pamirkykite grybus pasūdytame vandenyje. Druska padės pašalinti smulkias šiukšles ir, jei pasiseks, nepageidaujamus „nuomininkus“. Tada po tekančiu vandeniu kruopščiai nuvalykite kiekvieną grybą kempine, atkreipdami ypatingą dėmesį į kepurėlę – ten kaupiasi daugiausia nešvarumų ir šiukšlių. O dabar slaptas triukas: grybus virkite du kartus! Pirmiausia, vos 1–2 minutes pavirkite juos verdančiame vandenyje, kad nuplautumėte likusius nešvarumus, ir būtinai nupilkite vandenį. Tada virkite kaip įprasta 15–20 minučių.

 

Kodėl šis metodas toks geras? Pirma, jis taupo jūsų laiką: visas kibiras grybų bus paruoštas tolesniam apdorojimui vos per pusvalandį! Antra, jis labai švelnus: grybai išlaikys savo formą ir patrauklią išvaizdą. Ir svarbiausia – jis paprastas! Nereikia jokių specialių įgūdžių ar įrangos. Tiesiog išbandykite: jis greitas, efektyvus ir išsaugo tikrąjį grybų skonį, rašo progorod43.ru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: