„Kietai virti kiaušiniai – klaida, kurią daugelis supranta per vėlai“  ()

Nustatyti labai paprasta.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© congerdesign (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/eggs-egg-yolk-boiled-egg-869300/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiaušiniai yra paprastas ir nebrangus maistas, kuris yra beveik kiekvienuose namuose. Tačiau net ir toks paprastas dalykas kaip kiaušinių virimas turi savo subtilybių.

Virimo laikas – svarbiausia

Labai svarbu pasirinkti tinkamą virimo laiką. Jei kiaušinis verdamas per ilgai, aplink trynį gali susidaryti negražus pilkai žalias žiedas. Taip atsitinka dėl reakcijos tarp baltyme esančios sieros ir trynyje esančios geležies. Kad to išvengtumėte, kiaušinius virkite ne ilgiau kaip devynias minutes.

Virimo laikas turi įtakos kiaušinių konsistencijai ir jų galiojimo laikui. Minkštai virti kiaušiniai, virti vos tris–keturias minutes, yra labai minkšti, bet blogai laikosi. Kietai virti kiaušiniai, virti aštuonias–devynias minutes, gali būti saugiai laikomi šaldytuve iki dviejų savaičių.

[EU+Kuponai] Būtinas kiekvienam vairuotojui! Beprotiškos kainos ir fantastiškų galimybių rinkiniai. El. automobilinis kėliklis, smūginis veržliasūkis, pompa ir kt.
1485 3

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkiniai

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 d. pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Kaip išsaugoti ryškią trynio spalvą ir lengvai nulupti kiaušinius

Kad trynys išliktų ryškus ir apetitiškas, iškart po virimo kiaušinius įmerkite į labai šaltą vandenį. Tai sustabdys virimo procesą ir leis lengviau nulupti lukštus.

Lukšto spalva ir šviežumo tikrinimas

Lukšto spalva neturi įtakos kiaušinio kokybei; ji priklauso tik nuo vištos veislės. Tačiau nustatyti kiaušinio šviežumą yra labai paprasta: šviežias kiaušinis nugrims į vandens dugną, o pasenęs kiaušinis plūduriuos.

 

Pilkas žiedas aplink trynį

Pilkas žiedas aplink trynį nėra pavojingas, tačiau tai rodo, kad kiaušinis buvo pervirtas ir prarasta dalis maistinių medžiagų.

Laikydamiesi šių paprastų patarimų, visada galėsite puikiai išvirti kiaušinius – skanius, gražius ir sveikus. Atminkite, kad nedideli virimo laiko pakeitimai gali labai paveikti rezultatą, todėl šiek tiek praktikos padės jums rasti tobulą būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: