„Kietai virti kiaušiniai – klaida, kurią daugelis supranta per vėlai“ ()
Nustatyti labai paprasta.

© congerdesign (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/eggs-egg-yolk-boiled-egg-869300/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kiaušiniai yra paprastas ir nebrangus maistas, kuris yra beveik kiekvienuose namuose. Tačiau net ir toks paprastas dalykas kaip kiaušinių virimas turi savo subtilybių.
Virimo laikas – svarbiausia
Labai svarbu pasirinkti tinkamą virimo laiką. Jei kiaušinis verdamas per ilgai, aplink trynį gali susidaryti negražus pilkai žalias žiedas. Taip atsitinka dėl reakcijos tarp baltyme esančios sieros ir trynyje esančios geležies. Kad to išvengtumėte, kiaušinius virkite ne ilgiau kaip devynias minutes.
Virimo laikas turi įtakos kiaušinių konsistencijai ir jų galiojimo laikui. Minkštai virti kiaušiniai, virti vos tris–keturias minutes, yra labai minkšti, bet blogai laikosi. Kietai virti kiaušiniai, virti aštuonias–devynias minutes, gali būti saugiai laikomi šaldytuve iki dviejų savaičių.
|
Kaip išsaugoti ryškią trynio spalvą ir lengvai nulupti kiaušinius
Kad trynys išliktų ryškus ir apetitiškas, iškart po virimo kiaušinius įmerkite į labai šaltą vandenį. Tai sustabdys virimo procesą ir leis lengviau nulupti lukštus.
Lukšto spalva ir šviežumo tikrinimas
Lukšto spalva neturi įtakos kiaušinio kokybei; ji priklauso tik nuo vištos veislės. Tačiau nustatyti kiaušinio šviežumą yra labai paprasta: šviežias kiaušinis nugrims į vandens dugną, o pasenęs kiaušinis plūduriuos.
Pilkas žiedas aplink trynį
Pilkas žiedas aplink trynį nėra pavojingas, tačiau tai rodo, kad kiaušinis buvo pervirtas ir prarasta dalis maistinių medžiagų.
Laikydamiesi šių paprastų patarimų, visada galėsite puikiai išvirti kiaušinius – skanius, gražius ir sveikus. Atminkite, kad nedideli virimo laiko pakeitimai gali labai paveikti rezultatą, todėl šiek tiek praktikos padės jums rasti tobulą būdą.