Neįprastas būdas laikyti sviestą. Prancūzai tai daro jau nuo neatmenamų laikų (Video) ()
Atsakymas į klausimą, kaip tinkamai laikyti sviestą, atrodo trivialus, nes labiausiai paplitęs būdas yra laikyti jį šaldytuve.

© Dwayne Madden, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Butter_%284652345168%29.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Tačiau Prancūzijoje sviestas dažnai laikomas gana stebinančiu būdu, kuris sulaukia vis daugiau entuziastų.
Kaip tinkamai laikyti sviestą?
Sviesto laikymas šaldytuve yra puikus būdas pailginti jo galiojimo laiką ir neleisti jam ištįžti. Tai bene dažniausiai lietuvių pasirinktas būdas tvarkyti sviestą.
Žinoma, vieni žmonės sviestą šaldytuve laiko originalioje pakuotėje, o kiti deda jį į sviesto indelį ar kitą indą, kad sviestas geriau apsaugotų nuo drėgmės ir kitų kvapų įsigėrimo.
Sviestą reikia dėti į šaldytuvą, šalčiausioje prietaiso vietoje, o optimali sviesto laikymo temperatūra yra nuo 0 iki 4 laipsnių Celsijaus, nes tai sulėtina šio produkto gedimo procesą.
|
Be to, sviestą šaldytuve galima sėkmingai laikyti apie 2–3 savaites, nors prieš tepant ant duonos visada reikėtų patikrinti jo šviežumą. Užšaldyto sviesto negalima laikyti ilgiau nei 6 mėnesius.
Prancūziškas sviesto laikymo triukas
Daugelyje prancūzų namų sviestas laikomas įdomiai. Produktas dedamas į specialų keraminį arba stiklinį indą, paprastai vadinamą vandens sviesto indu.
Ši sviestinė susideda iš dviejų dalių – viršutinės ir apatinės, o apatinė dalis pripildyta šalto vandens. Tada sviestas, įdėtas į viršutinį indą, dedamas į apatinę kamerą, pripildytą vandens, o skystis veikia kaip sandariklis, neleidžiantis orui pasiekti sviesto, neleisiantis jam oksiduotis, apkarsti ir sugerti kitų kvapų.
Šio sprendimo privalumas yra tas, kad sviestas visada išlieka minkštas ir paruoštas tepti.