„Pauzė“ neveikia! Ekspertė įspėja. Šią taisyklę žino tik nedaugelis  ()

Pirkdami daugelis vartotojų mielai renkasi akcijinius produktus, kurių galiojimas jau eina į pabaigą. Vieni juos suvartoja iš karto, kiti deda į šaldiklį, o dar kiti svarsto galimybę užšaldyti. Bet ar tai tikrai saugu?



© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaldiklis dažnai gelbsti mus nuo maisto švaistymo – pakanka į jį sudėti produktus, kurių galiojimo laikas tuoj baigsis. Tačiau ar tai visuomet saugus sprendimas? Pasirodo, kad užšaldymas pačioje galiojimo pabaigoje gali kelti tam tikrą riziką tiek sveikatai, tiek maisto kokybei.

Užšaldymas – ne tobula išeitis?

Prancūzų virusologė dr. Océane Sorel, „Instagram“ tinkle žinoma kaip @thefrenchvirologist, aiškina, kad nors maistą techniškai galima užšaldyti paskutinę galiojimo dieną, tai nėra geriausias sprendimas.

„Užšaldymas yra tarsi mygtuko „pauzė“ paspaudimas. Bakterijos nedingsta, tik jų veikla sustabdoma. O atšildžius jos vėl labai greitai dauginasi“, – aiškina dr. Sorel.

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Vėjo jėgainių rinkiniai. Energetinė nepriklausomybė kur tik jums reikia
2187 4 2

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

30 dienų pinigų grąžinimo garantija

Išsamiau

Jeigu produktas jau buvo ant šviežumo ribos, po atšildymo jis gali greičiau sugesti arba prarasti dalį maistinių savybių. Todėl verčiau nelaukti paskutinės minutės ir šaldyti tada, kai produktas dar tikrai šviežias.

Kodėl verta užšaldyti anksčiau?

Kuo arčiau galiojimo pabaigos, tuo daugiau aktyvių bakterijų jau būna produkte. Po atšildymo jos gali itin sparčiai daugintis, o tai didina apsinuodijimo maistu riziką. Todėl dr. Sorel rekomenduoja produktus užšaldyti iš karto grįžus iš parduotuvės, o ne laukti paskutinės dienos.

 

Po jos įrašais socialiniuose tinkluose daug žmonių dalijasi, kad laikosi šių patarimų.

„Perku mėsą ar žuvį prieš pat galiojimo pabaigą, o grįžęs namo iš karto supjaustau porcijomis ir užšaldau“, – rašo vienas internautas.

Maisto produktų šaldymas – populiarus būdas prailginti jų vartojimo laiką, tačiau svarbu nepamiršti tinkamo momento ir laikymo sąlygų, kad išvengtume nemalonių staigmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()