Išgerkite prieš valgį. „Tokio stebuklus darančio gėrimo nesate gėrę!“  ()

Užuot dėję juos į sriubą, sudėkite juos į puodelį ir užplikykite.


Lauro lapai
Lauro lapai
© Pxhere (atvira licencija) | https://pxhere.com/en/photo/1343922

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gardus ir aromatingas užpilas nuo nevirškinimo ar rėmens. Gerkite jį valandą prieš valgį, kad pagerintumėte virškinimą, palengvintumėte skrandžio skausmą ir pilvo pūtimą. Jis taip pat stiprina imunitetą, palengvina infekcijas ir padeda numesti svorio.

Lauro lapų arbata taip pat palaiko kepenų funkciją ir valo organizmą nuo toksinų.

Paprastai juos naudojame kaip prieskonius sultiniui, mėsai ar marinatams. Tačiau lauro lapai turi daug vertingų savybių, kurias galime panaudoti gamindami aromatinį užpilą.

Norėdami paruošti lauro lapų arbatą virškinimui ir imunitetui stiprinti, jums reikia tik dviejų ingredientų:

  • 2 valgomieji šaukštai lauro lapų,
  • 1 puodelis verdančio vandens.

Kaip paruošti lauro lapų užpilą virškinimui?

  • Lauro lapus susmulkinkite ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Uždenkite ir palaikykite 30 minučių.
  • Nukoškite.
Maksimalūs žaidimų įspūdžiai, produktyvumas, idealus komfortas: Ekrano vietos pagaliau pakaks viskam! („Philips EVNIA 49M2C8900L“ monitoriaus APŽVALGA)
6301

Kam turėti du atskirus monitorius, sustačius juos šalia vienas kito, jei galima naudoti vieną, ir dar super gerą? Štai kokie mano įspūdžiai išbandžius neįtikėtiną „Philips EVNIA 49M2C8900L“.

Išsamiau

Remiantis rekomendacijomis, arbatą reikia gerti 3–4 kartus per dieną, po 100–150 ml kiekvieną kartą. Neviršykite 1 puodelio užpilo per dieną. Norėdami sodresnio skonio, galite įdėti citrinos griežinėlį.

Lauro lapų arbatos gydomosios savybės

Lauro lapas yra prieskonis, gaunamas iš kilniojo lauramedžio (Laurus nobilis), augančio Viduržemio jūros regione. Jis buvo žinomas ir vertinamas nuo senų laikų, o iš lauro šakų nupinti vainikai puošė mūšių ir žaidimų nugalėtojų galvas, taip pat žymius menininkus, poetus ir mokslininkus.

 

Lauro lapas yra ne tik prieskonis ir skanus sriubos priedas, kaip mes jį dažnai įsivaizduojame, bet ir vertingas vaistinis augalas. Jame yra vitaminų C, A ir B grupės, taip pat geležies, magnio, kalcio, kalio, mangano, seleno, cinko ir vario. Lauro lape taip pat yra eterinių aliejų, flavonoidų, pektinų, taninų, lignanų, seskviterpeno laktonų ir izochinolino alkaloidų: retikulino, boldino ir miricilo alkoholio.

Dėl gausaus ingredientų kiekio lauro lapų arbata:

  • skatina virškinimą, nes padidina skrandžio rūgšties išsiskyrimą,
  • apsaugo nuo nevirškinimo, pilvo pūtimo, dujų kaupimosi ir rėmens,
  • malšina pilvo skausmą,
  • skatina svorio metimą, pagreitindamas medžiagų apykaitą,
  • palaiko kepenų ir inkstų veiklą,
  • detoksikuoja, nes sukelia prakaitavimą, o toksinai iš organizmo pašalinami su prakaitu,
  • mažina cukraus kiekį kraujyje (tačiau sergantys diabetu prieš vartodami turėtų pasitarti su gydytoju),
  • turi diuretikų, antibakterinį ir priešgrybelinį poveikį,
  • malšina dantenų, burnos ir gerklės uždegimą.

 

Lauro lapų arbatos negali gerti:

  • vaikai ir paaugliai iki 18 metų amžiaus,
  • nėščios ir krūtimi maitinančios moterys,
  • pagyvenę žmonės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()