Bulviniai blynai – guminiai? Virtuvės meistrai pataria – teisingai atlikite tai... ()
Bulviniai blynų receptas yra neįtikėtinai paprastas, tačiau ne visi jį įvaldo.
© Kagor, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ukrainian_potato_pancakes.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Jie dažnai būna per minkšti, perkepę arba per daug guminiai. Kaip tai ištaisyti? Virėjai turi patikrintų gudrybių šiai problemai išspręsti. Viena iš jų – tinkamai paruošti bulves. Pasitelkus šią gudrybę, jūsų blynai visada bus tobuli.
Bulviniai blynai, svarbiausia, turėtų būti traškūs. Jų storis taip pat svarbus – per stori arba per ploni blynai sunkiai įveikiami. Taigi, kaip iškepti tobulus bulvinius blynus?
Kaip išsirinkti ir paruošti bulves blynams?
Ar mūsų blynai bus sėkmingi, ar nesėkmingi, pirmiausia priklauso nuo tinkamų bulvių pasirinkimo. Geriausios yra miltingos, mažai vandens turinčios C tipo bulvės. Kepdamos jos neišskiria daug vandens, todėl blynai nesugeria aliejaus ir yra traškūs. Taip pat galite rinktis CB tipo bulves, nors jų savybės nėra tokios puikios. Jei neturite šių bulvių, galite rinktis B tipo bulves, nes jos skirtos bendram naudojimui.
|
Pasirinkus ir nulupus bulves, reikia jas sutarkuoti. Čia praverčia virėjų gudrybė, nes jie žino, kaip pasiekti tinkamą blynų tekstūrą. Paprastai bulves tarkuojame vienos rūšies tarka. Tai klaida! Patyrę virėjai pusę bulvių sutarkuoja stambia tarka, o kitą pusę – smulkia. Ši gudrybė užtikrins, kad mūsų blynai bus minkšti viduje ir traškūs išorėje – tobula!
Dar viena svarbi pastaba: prieš tęsiant, sutarkuotas bulves reikia kruopščiai nusausinti. To nepadarius, tešla bus per skysta, o blynai subyrės. Tai savo ruožtu paveiks jų skonį ir išvaizdą. Todėl norint gauti tobulus bulvių blynus, verta skirti laiko kruopščiai nusausinti bulves.
Tobulų bulvinių blynų receptas
Sudedamosios dalys:
- 1 kg bulvių, C tipo
- 3 šaukštai kvietinių miltų
- didelis svogūnas
- 1-2 skiltelės česnako
- kiaušinis
- druska ir pipirai
- rapsų aliejus
Eiga:
Nuplaukite ir nulupkite bulves, tada pusę jų stambiai sutarkuokite, o kitą pusę smulkiai. Švelniai pakreipkite dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir atidėkite kelioms minutėms, tada nupilkite skysčio perteklių (taip pat galite paspausti mišinį ranka, kad ištrauktumėte daugiau vandens). Į bulvių mišinį sudėkite stambiai sutarkuotą svogūną, išspaustą česnaką, norimus prieskonius, kiaušinį ir miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Įpilkite nedidelį kiekį tešlos – jei ji pradeda šnypšti, aliejus yra tinkamos temperatūros blynams kepti. Išskobkite po vieną pilną šaukštą tešlos ir suformuokite plonus blynus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus sudėkite ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais, kad sugertų aliejaus perteklių.
