Stikliniai indai – mikrobangų krosnelėje. Kaip nustatyti, ar jie tinkami naudoti?  ()

Nepaisant populiarumo, ne visi stikliniai indai yra tinkami naudoti mikrobangų krosnelėje.



© Trausti Evans, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lunch_box_and_microwave_oven.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mikrobangų krosnelei tinkamas stiklas yra specialiai sukurtas atlaikyti mikrobangų krosnelės karštį ir energiją. Jis nesuskils, nesuduš ir į maistą neišskirs kenksmingų medžiagų.

Šio tipo virtuvės reikmenys paprastai gaminami iš grūdinto arba borosilikatinio stiklo. Abu jie sukurti taip, kad atlaikytų didelę šilumą ir staigius temperatūros pokyčius.

Norėdami nustatyti, ar stiklinis indas tinkamas naudoti mikrobangų krosnelėje, ieškokite etiketės ar simbolio ant gaminio. Pavyzdžiui, ant jo turėtų būti mikrobangų krosnelės su banguotomis linijomis paveikslėlis. Jei ant stiklinio indo šio simbolio nėra, geriausia jo nenaudoti mikrobangų krosnelėje.

Kartais stiklas tiesiog netinka naudoti mikrobangų krosnelėje. Nereikėtų naudoti stiklinių indų, kurie nėra paženklinti „saugūs naudoti mikrobangų krosnelėje“. Tai apima negrūdintą stiklą, antikvarinius ar trapius stiklinius indus ir stiklinius indus su metalinėmis apdailos detalėmis ar dekoracijomis.

[Kuponai. Tik kartą metuose!] 11.11 išpardavimas prasideda. Milžiniškos nuolaidos ir beprotiška prekių gausa
4188

Puikiai žinoma Banggood elektroninė parduotuvė pristato 11.11 išpardavimą ir ta proga paruošė neįtikėtinų pasiūlymų mums visiems. Paskubėkite jais pasinaudoti.

Išsamiau

Įprastas (negrūdintas) stiklas neatlaiko staigių temperatūros pokyčių ir gali sudužti. Senesni daiktai yra labiau jautrūs karščiui. O metaliniai papuošalai mikrobangų krosnelėje gali kibirkščiuoti ar sukelti gaisrą. Net ir stikliniai daiktai, tinkami naudoti mikrobangų krosnelėje, gali turėti netinkamus dangtelius, todėl prieš naudodami būtinai patikrinkite kiekvieną daiktą.

Jei nesate tikri, ar jūsų stiklinis indas tinkamas naudoti mikrobangų krosnelėje, galite atlikti paprastą bandymą. Atminkite, kad yra tam tikra rizika, jog jis gali sudužti.

Norėdami atlikti mikrobangų krosnelės bandymą, padėkite stiklinį indą su vandeniu į mikrobangų krosnelę. Šildykite vieną minutę didele galia, tada patikrinkite stiklinio indo temperatūrą. Jei vanduo karštas, bet stiklinis indas lieka šaltas, greičiausiai jį saugu naudoti mikrobangų krosnelėje. Jei stiklinis indas karštas, bet vanduo lieka šaltas, greičiausiai jo saugu naudoti mikrobangų krosnelėje.

 

Atsargumo priemonės naudojant stiklą mikrobangų krosnelėje:

  • Naudokite stiklinius indus, tinkamus naudoti mikrobangų krosnelėje: visada patikrinkite, ar nėra etikečių ar simbolių.
  • Naudokite negilius indus tolygiam šildymui: negilūs indai leidžia šilumai pasiskirstyti tolygiau, todėl sumažėja karštų taškų rizika.
  • Venkite staigių temperatūros pokyčių: nešildykite šaltų stiklinių indų mikrobangų krosnelėje tiesiai iš šaldytuvo ar šaldiklio.
  • Patikrinkite, ar nėra pažeidimų: venkite stiklinių indų su įskilimais ar įtrūkimais.
  • Nuimkite dangtelius arba sandariklius: Įsitikinkite, kad visi dangteliai arba sandarikliai, taip pat stikliniai indai, yra tinkami naudoti mikrobangų krosnelėje ir turi skylutes garams išeiti.
  • Venkite metalinių apdailos elementų ir spalvotų dangų: venkite stiklinių indų su metalinėmis apdailos detalėmis ar dekoracijomis, kurios gali kibirkščiuoti mikrobangų krosnelėje, taip pat spalvotų dangų, kurios ne visada tinkamos naudoti mikrobangų krosnelėje ir gali išplauti chemines medžiagas į jūsų maistą.
  • Periodiškai pamaišykite: kad šiluma pasiskirstytų tolygiai, neperkaistų ir nesusidarytų „šalčio dėmės“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: