Stipresni kaulai ir sveika širdis. Šį produktą lietuviai valgo nepelnytai retai  ()

Verta pasirūpinti, kad mūsų lėkštėse būtų ne tik skanių, bet ir sveikų produktų.



© PickPic (atvira licencija) | https://www.pickpik.com/herbs-goat-cheese-cream-cheese-cheese-preparation-sliced-red-43302

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sūris tikrai yra vienas iš tokių pavyzdžių, nes jo maistinė vertė vis dar nepakankamai įvertinama. Žmonės tikrai turėtų jį valgyti dažniau, nes jis padeda ne tik virškinimui ir širdies sveikatai, bet ir stiprina kaulus. Kokių dar privalumų jis turi?

Daugeliui žmonių sūris yra būtina kasdienės mitybos dalis. Nors dauguma mūsų renkasi iš karvių pagamintą sūrį, verta apsvarstyti ir kitas jo rūšis. Pasirodo, jie gali būti vertingos sveikatos stiprinimo priemonės, be to, jie pasižymi puikiu skoniu ir maistinėmis savybėmis. Tai ypač pasakytina apie ožkos sūrį, kuris vis dar retai pasiekia lietuvių stalą. 

Ožkos sūris gali būti puiki alternatyva karvės pieno pagrindu pagamintiems pieno produktams. Pagrindinė ožkos sūrio sudedamoji dalis yra ožkos pienas, paprastai pasterizuotas. Dėl to jis yra pilnas skonio, baltymų ir vertingų maistinių medžiagų. 

[„Black Friday“ mega pasiūlymas] 200+ šalių! Viena geriausių eSIM paslaugų pasaulyje. Lietuvių „Saily“ + „NordVPN“ dovanų (Video)
2081

„Saily“ yra viena geriausių eSIM paslaugų pasaulyje, kuri suteikia gausa galimybių už ko gero geriausią kainą visoje rinkoje. Visame pasaulyje žinoma lietuvių kompanija mūsų skaitytojams turi specialių pasiūlymų.

Išsamiau

Vidutiniškai 100 g ožkos sūrio yra apie 18–20 g baltymų. Be to, jame gana mažai angliavandenių ir gausu vitaminų, tokių kaip A ir B grupės vitaminai, taip pat mineralų, įskaitant kalcį, fosforą, cinką ir geležį.  

Įdomu tai, kad ožkos pieno riebaluose, iš kurių gaminami ožkos sūriai, yra daugiau vidutinės grandinės riebalų rūgščių, todėl šie sūriai lengviau virškinami. Tai svarbu atsižvelgiant į vyresnio amžiaus žmonių mitybą. Ožkos sūrį kartais geriau toleruoja žmonės, turintys lengvą laktozės netoleravimą, nes jame jos yra mažiau nei panašiuose produktuose, pagamintuose iš karvės pieno. 

 

Todėl pats ožkos sūris rekomenduojamas visiems, kurie neturi jokių sveikatos problemų vartoti šio tipo produktą. Jis ne tik gardaus skonio, bet ir teikia daug naudos sveikatai.  

Ožkos sūris dėl savo sudėties pasižymi daugybe sveikatą stiprinančių savybių. Reguliariai vartojant šį sūrį, stiprinami kaulai ir griaučių sistema. Dėl jame esančio kalcio, fosforo ir baltymų ožkos sūris padeda palaikyti sveikus kaulus ir dantis.  

Be to, jis teikia daug naudos virškinimo sistemai, nes pieno fermentacija ir pieno rūgšties bakterijų kultūros gali palaikyti žarnyno mikroflorą. Tai gali pagerinti maistinių medžiagų įsisavinimą.  

 

Be to, tai geras vitamino K ir B grupės vitaminų šaltinis, kurie yra atsakingi už smegenų ir nervų sistemos veiklą. Jie taip pat gerina kraujotaką, todėl ožkos sūrio valgymas taip pat naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Tai vienas iš subalansuotos mitybos elementų, palaikančių koncentraciją, atmintį ir imuninę sistemą.  

Tai geras pasirinkimas, nes jis ne tik lengvesnis skrandžiui, bet ir suteikia daug vertingų mikroelementų. Ožkos sūris puikiai tinka mėgstamoms salotoms arba troškiniams ar makaronų patiekalams. Juo taip pat galima mėgautis kaip užkandžiu, todėl yra daug galimybių jį įtraukti į savo mitybą.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()