Naujas hitas virtuvėje: žuvis, kuri keičia brangiausius produktus  ()

Dietologai tikina.



© https://pixabay.com/photos/tin-can-canned-preserves-3475837/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skani, prieinama ir neįtikėtinai naudinga – ši žuvis gali pakeisti brangią lašišą ir tapti pagrindiniu sezono atradimu.

Sardinės jau seniai laikomos viena naudingiausių žuvų pasaulyje, tačiau pirkėjai jas vis dar atkakliai apeina, nors būtent jos gali suteikti organizmui maksimalią naudą už minimalią kainą. Dietologų teigimu, sardinėse yra itin daug Omega-3, vitamino D ir lengvai pasisavinamų baltymų – tai maistinės medžiagos, svarbios širdies, kraujagyslių, nervų sistemos ir imuniteto veiklai.

Dietologai tikina: sardinės – viena naudingiausių ir prieinamiausių žuvų kasdienėje mityboje.

Nepaisant paplitusių stereotipų, sardinės nėra vien paprasta konservuota žuvis. Tai universalus ir lengvai pritaikomas produktas, tinkantis įvairiems patiekalams. Jos puikiai dera salotose su daržovėmis ir žalumynais, gali būti naudojamos paštetams ar kreminėms užtepėlėms gaminti. Sardines galima derinti su makaronais, ryžiais, bulvėmis, kepti ant grilio, užkepti su citrina ir prieskoniais arba naudoti ruošiant aromatingus apkepus.

[EU+Kuponai] Iki 10 kartų pigiau nei Lietuvoje! Aukščiausios klasės magnetinės gręžimo staklės. Paskutiniai vienetai („VEVOR D8860“, „VEVOR ZT-40H“)
4061 2 1

Mažiausios kainos šiais metais

Specialūs kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkinys

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Sardinės itin vertinamos sportuojančių ir sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių, nes jos ilgam suteikia sotumo jausmą ir aprūpina organizmą aukštos biologinės vertės baltymais. Pagal maistinę vertę jos prilygsta daug brangesnėms žuvų rūšims, o kai kuriomis savybėmis net lenkia.

Ekspertai rekomenduoja sardines vartoti reguliariai – bent kelis kartus per savaitę. Tai ekonomiškas ir paprastas būdas palaikyti organizmo sveikatą bei paįvairinti mitybą.

Sardinių receptas daržovių padaže – paprasta ir skanu

Ingredientai:

  • Sardinės – 500 g (šviežios) arba 2 skardinės (konservuotos);
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Morka – 1 vnt.;
  • Bulgariška paprika – 1 vnt.;
  • Pomidorai – 3–4 vnt. arba 400 g konservuotų;
  • Česnakas – 2–3 skiltelės;
  • Aliejus – 2–3 valg. š.;
  • Druska, pipirai, cukrus – pagal skonį;
  • Žalumynai – patiekimui;
  • Lauro lapas – 1–2 vnt.

Kaip paruošti:

  • Paruoškite daržoves: įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūną ir papriką, kol suminkštės. Įdėkite morką ir dar kelias minutes patroškinkite. Įmaišykite česnaką.
  • Paruoškite padažą: sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek cukraus, jei pomidorai rūgštūs. Įdėkite lauro lapą. Troškinkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol sutirštės.

Įdėkite sardines:

  • Jei šviežios – nuvalykite, pasūdykite, dėkite ant padažo ir troškinkite 20–30 min.
  • Jei konservuotos – dėkite kartu su skysčiu ir pakaitinkite 5 min., atsargiai išmaišykite.
  • Patiekimas: išimkite lauro lapą, pabarstykite žalumynais. Patiekalas skanus ir šiltas, ir atvėsęs – su ryžiais, bulvių koše ar duona.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: