„Kodėl ši žuvis tokia pigi?“ Atsakymai, kurie privers susimąstyti parduotuvėje ()
Ekspertai perspėja.
© https://pixabay.com/photos/dried-fish-fish-sea-fish-7765491/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Ši žuvis dažnai naudojama greitojo maisto restoranuose ir net vaikams skirtuose patiekaluose, tačiau siekis kuo daugiau uždirbti lemia kritiškai prastą jos kokybę.
Ekspertai perspėja dėl tilapijos
Ne visa prekybos vietose parduodama žuvis yra naudinga sveikatai: ekspertai ragina atkreipti dėmesį į tilapiją, kurią augina Vietname ir Kinijoje.
Apie tai rašo „Radio Trek“.
|
Tilapija yra viena pigiausių žuvų rinkoje, todėl ji itin populiari greitojo maisto restoranuose, kulinarijos skyriuose ir net vaikų patiekaluose. Tačiau siekdami pelno, gamintojai neretai ignoruoja kokybę ir sudaro kritines auginimo sąlygas.
Kodėl tilapija pavojinga?
Tilapija daugiausia auginama Kinijoje ir Vietname, stovinčiuose vandens telkiniuose su nuotekomis. Tokiose sąlygose ji greitai kaupia toksinus, sunkiuosius metalus ir kenksmingas bakterijas.
Papildomai žuvis šeriama dideliais antibiotikų kiekiais, kad būtų išvengta ligų. Vėliau šios medžiagos patenka į žmogaus organizmą ir gali neigiamai paveikti sveikatą.
Problema – ir žuvies riebalų sudėtis
Kita rimta tilapijos problema – jos riebalų sudėtis. Skirtingai nei naudinga jūrų žuvis, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, tilapija turi labai daug „blogųjų“ omega-6 riebalų.
