Ne miltai ir ne krakmolas: paslaptis, dėl kurios blynai traška  ()

Kaip pagaminti bulvinius blynus taip, kad jie sužavėtų namiškius?



© https://pixabay.com/photos/potatoes-meal-vegetarian-vegan-6073954/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pagaminti bulvinius blynus taip, kad jie sužavėtų namiškius? Atrodytų, jų paruošimas – visiškai paprastas, tačiau rezultatas ne visada pateisina lūkesčius. Ką daryti, kad blynai būtų idealiai traškūs, tolygiai iškepti ir auksinės spalvos? Paslaptis slypi viename, iš pirmo žvilgsnio nereikšmingame ingrediente, kurį greičiausiai turite namuose. Tai – actas. Štai kodėl verta jo įdėti į bulvių masę ir kaip žingsnis po žingsnio pagaminti tobulus blynus.

Gaminant bulvinius blynus verta atkreipti dėmesį į naudojamų bulvių rūšį. Geriausiai tinka miltingos C tipo bulvės, turtingos krakmolu. Būtent jos užtikrina blynų kokybę. Tačiau jų skonį ir tekstūrą gali pagerinti ir vienas paprastas triukas – į bulvių masę pakanka įpilti acto.

Actas bulviniams blynams

Vienas šaukštas acto, įmaišytas į tarkuotas bulves, gali labai pagerinti galutinį rezultatą. Kodėl?

[EU+Kuponai] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Mega šlifuoklių rinkiniai + kabelių nužievinimo mašinos. Paskutiniai vienetai

Fantastiškai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

12 mėn. garantija

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Dvi priežastys:

1. Actas apsaugo bulves nuo tamsėjimo.

Žalios bulvės greitai tamsėja susidūrusios su oru. Actas parūgština bulvių masę ir lėtina oksidaciją. Dėl to blynai išlieka šviesūs net tada, kai masė kurį laiką pastovi prieš kepant.

2. Actas pagerina masės struktūrą.
Actas sustiprina bulvėse esantį krakmolą, todėl blynai tampa tvirtesni ir kepant mažiau irti. Be to, jie tolygiai paruduoja, o jų paviršius tampa šiek tiek traškesnis.

Nors actas gali asocijuotis su intensyviu skoniu, tokia maža jo dozė (1 šaukštas vienam kilogramui bulvių) visiškai nejuntama. Kepant jis greitai išgaruoja, palikdamas ploną apsauginį sluoksnį ant tešlos paviršiaus. Tai apsaugo blynus nuo riebalų įsigėrimo į vidų. Dėl šio paprasto triuko jie tampa lengvesni ir mažiau riebūs.

Ar norite išbandyti šį triuką savo virtuvėje? Štai patikimas bulvinių blynų receptas, kurie visada pavyksta.

 

Kaip pasigaminti bulvinius blynus su actu

Ingredientai:

  • Bulvės 1 kg;
  • Svogūnas 1/2 vnt. arba 1 mažas;
  • Kiaušinis 1 vnt.;
  • Actas 1 valg. šaukštas;
  • Kviečių miltai 2 valg. šaukštai;
  • Druska ir pipirai pagal skonį;
  • Aliejus kepimui.

Gaminimas:

Bulves nulupkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Sutarkuokite jas smulkia tarka. Gautą masę sudėkite į sietelį virš dubens ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte vandens perteklių.

 

Leiskite nuspaustam skysčiui pastovėti.

 

Dubenį su vandeniu palikite kelioms minutėms, kad krakmolas nusėstų ant dugno. Tuomet atsargiai nupilkite vandenį, o krakmolą sudėkite atgal į bulvių masę.

Į masę įmaišykite likusius ingredientus.

Įdėkite smulkiai tarkuotą svogūną, kiaušinį, miltus (jeigu masė per skysta) ir vieną šaukštą acto. Pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.

Kepkite blynus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Masę dėkite šaukštu, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai, traškūs ir tolygiai apskrudę.

Nusausinkite.

Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų likusį aliejų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: