TOP 5 prasčiausi pasaulio ginklai – jų laikyti rankose tikrai nenorėtumėte  ()

Visi ginklai turėtų būti kuriami taip, kad juo besinaudojantis žmogus būtų saugus. Tam yra kuriami įvairiausi mechanizmai, užtikrinantys, kad ginklas neiššautų tada, kai to nenorime. Na, bet panašu, kad kai kuriuose ginkluose tokie dalykai paprasčiausiai neveikia, dažniausiai dėl itin paprasto ar visiškai neapgalvoto dizaino. Šiame straipsnyje pateikiame jums penkis šaunamuosius ginklus, kurių rankose laikyti greičiausiai nenorėtumėte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Taurus PT 24/7“

Teoriškai šis ginklas turėtų būti itin saugus, kadangi jis turi ne tik išorinę saugiklį, bet ir taip vadinamą „ginklo užrakinimo“ svirtį, kuri užblokuoja ginklo daužiklį, taip apsaugant jį nuo netyčinio iššovimo.

Ir bent jau kol kas visa tai skamba gana saugiai, tačiau esmė ta, kad beveik nė viena šio ginklo funkcija neveikia. PT 24/7 buvo išduoti Brazilijos policijai, tačiau vėliau buvo pastebėta, kad jie išauna net nepaspaudus nuleistuko. Vėliau dėl PT 27/7 buvo kreiptasi ir į teismą.

„Sten“ kulkosvaidžiai

Nors šis kulkosvaidis buvo pagrindinis ginklas Tautų Sandraugoje per Antrąjį pasaulinį karą ir šiek tiek po jo, jis dar buvo žinomas ir kaip pavojingas ginklas pačiam šauliui. Egzistuoja daugybė pranešimų apie tai, kad „Sten“ ima šaudyti po to, kai yra numetamas. Tai dažnai sužeisdavo nemažai kareivių – o kartais net mirtinai.

Kai kurie iš šių atvejų gali būti susiję su netinkamu ginklo naudojimu. Tačiau be to, kad šis ginklas nebuvo pats saugiausias, „Sten“ kartais ir neveikdavo tada, kada reikėdavo, kad jis veiktų – o tai irgi gali sukelti nemažai pavojų.

„Blaser R93“

Tai yra modernus ir brangus medžioklinis graižtvinis šautuvas, iš kitų šiame sąraše esančių ginklų išsiskiriantis tuo, kad turi labai greitą, tiesiuoju traukimu užtaisomą spyną – o tai leidžia šauliui užtaisyti šautuvą naujais šoviniais per mažiau nei sekundę.

Tiesa, šis šautuvo mechanizmas gali labai lengvai sugesti, o tada spyna gali atšokti ir pataikyti tiesiai į šaulio veidą, sukeliant nemenkus sužeidimus. Pati „Blaser“ kompanija teigia, kad taip atsitinka tik tada, kai yra naudojami savadarbiai, per daug parako turintys šoviniai.

Nors pranešimų apie tai, ar panašūs dalykai gali atsitikti ir su gamykliniais šoviniais, yra įvairių, tokie mechanizmo gedimai, kurių nepasitaiko kituose tokio tipo šautuvuose, vis tiek verčia priskirti R93 prie pavojingų ginklų sąrašo.

Gali būti, kad pati kompanija tai suprato, kadangi vietoje R93 ėmė pardavinėti panašų šautuvą R8, kurio spynos mechanizmas yra daug patikimesnis.

„Winchester 1911“ šratinis šautuvas

Šis ginklas buvo vienas pirmųjų pusiau automatinių šratinių šautuvų – deja, jo savininkams tai reiškė, kad jis praktiškai neturi jokių saugumo mechanizmų. Kadangi šis šautuvas būdavo užtaisomas pompiniu būdu, stumdant spyną lygiagrečiai vamzdžiui, daugelis šaulių iš įpročio pastatydavo ginklą ant žemės ir „pompiniu“ stumdavo abiem rankomis.

Kiekvienam turėtų būti aišku, kad taip elgtis negalima, kadangi šautuvas labai dažnai tiesiog iššaudavo tiesiai žmogui į veidą. Nors tai buvo neteisingo ginklo naudojimo pasekmė, šie ginklai turėjo ir labai silpnus frikcinius žiedus, kurie turėdavo sustabdyti atgal judančią spyną.

Šie žiedai labai greitai nusidėvėdavo, todėl nuo atatrankos skildavo buožė ir sukeldavo pavojų šauliui. Būtent dėl to šis ginklas buvo pramintas „našliakaliu“ (angl. widowmaker).

„Nambu Type 94“

Šį pistoletą tikriausiai galima vadinti pačiu prasčiausiu Antrojo pasaulinio karo ginklu. Kai pistoletas būdavo užtaisytas, nuleistuko juosta išlysdavo pro ginklo šoną.

Ši juosta puikiai veikdavo kaip antras nuleistukas, o tai reiškė, kad ginklą galima netyčia išautipačiais įvairiausiais būdais – pavyzdžiui, dedant jį į dėklą arba bandant įjungti saugiklį.

Parengta pagal „National Interest“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(8)
(20)

Komentarai ()