NRS-2 - „Specnaz“ pajėgų peilis, kuris gali pavaišinti ir kulkomis  ()

Koviniai ir išgyvenimo peiliai dažniausiai yra labai panašūs vieni į kitus. Tačiau rusiškas NRS-2, sukurtas dar 1986 metais, yra šiek tiek kitoks - jis gali pavaišinti ir kulka. Ir tai jis gali padaryti labai tyliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NRS-2 (Нож Разведчика Стреляющий) - tai savotiškas išgyvenimo peilis, sukurtas turint omenyje slaptas operacijas, veikimą priešo užnugaryje ir kovą akis į akį. Šio peilio prototipai buvo tobulinami kelis metus, tarnybą jis pradėjo 1986 metais ir tebėra naudojamas iki šiol. Tiesa, visuomenė retai gali pamatyti tokį peilį, nes jį naudoja specialiųjų operacijų pajėgų „Specnaz“ kariai.

Tulos ginklų gamykloje gaminamas peilis gali būti naudojamas išgyvenimo gamtoje reikmėms, nes yra labai tvirtas, tačiau realistiškai tai yra specialiųjų pajėgų ginklas. NRS-2 dėkle yra integruotos vielos žirklės, kurios gali pasitarnauti, pavyzdžiui, kerpant komunikacijos linijas ar dygliuotą vielą. Tačiau, žinoma, įdomiausia šio ginklo savybė yra integruotas vienašūvis pistoletas.

NRS-2 rankenos gale yra išsukamas pistoleto mechanizmas. Norint jį užtaisyti, reikia jį pašalinti iš ginklo, į spyną įdėti vieną 7,62 × 42 mm SP-4 šovinį, įsukti mechanizmą atgal ir išjungti saugiklį. Šaudymas NRS-2 peiliu nėra pati lengviausia užduotis. Peilio geležtė turi būti nukreipta į šaulio veidą, o dėklą tenka nuimti, nes jis blokuoja taikiklius. Kita vertus, SP-4 šoviniai beveik nesukuria atatrankos ar garso - tai yra ta pati amunicija, kokią naudoja tylusis revolveris OC-38.

NRS-2 nėra labai efektyvus šaunamasis ginklas. Jo vamzdžio ilgis - vos 60 mm. Peilį tenka laikyti abiem rankomis, kiek įmanoma tvirčiau, visai netoli veido, kad pavyktų pasiekti nors patenkinamą taiklumą. Efektyvus šūvio nuotolis siekia tik 25 metrus. Kita vertus, tai yra labai specifinis vienašūvis pistoletas, kuriuo šaudoma tik išskirtiniais atvejais vykdant slaptas operacijas.

„Specnaz“ NRS-2 peilius naudoja iki šiol. Teigiama, kad jų yra ir specialiųjų policijos pajėgų sandėliuose. Egzistuoja NRS-2 versija be šūvio mechanizmo, vadinama NR-2.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(6)
(28)

Komentarai ()