Įdomus modernus pistoletas su dviem vamzdžiais pasižymi dar keliomis neįprastomis savybėmis  ()

Tikriausiai nesuklysime manydami, kad anksčiau kelių vamzdžių pistoletų buvo daugiau. Dabar tai - retos formos ginklas. Tačiau JAV kompanija „DoubleTap Defense“ šį pistoletą pristatė tik 2011 metais. Tai - išties modernus ginklas, kuris yra neįprastas ne tik savo išvaizda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pradėkime nuo pradžių. Kodėl „DoubleTap Derringer“ turi du vamzdžius? Ogi todėl, kad yra labai mažas ir naudoja pakankamai didelio kalibro šovinius. Šio ginklo aukštis - 9,9 cm, vamzdžių ilgis - 7,6 cm. Šis pistoletas naudoja 9×19 mm .45 ACP amunicija. Taigi, vietos įprastai į rankeną įstatomai dėtuvei čia tiesiog nėra. Naudos iš vienašūvio pistoleto būtų nedaug, todėl gamintojas sumontavo du vamzdžius. Dar du šoviniai slepiasi rankenoje, tačiau juos į vamzdžius reikia įstatyti pačiam šauliui.

Tokį neįprastą dizainą padiktavo „DoubleTap Derringer“ paskirtis. Tai - kišeninis ginklas, skirtas savigynai. Jis sveria 340 gramų. Jis tarsi pranyksta kišenėje ar rankinuke, tačiau jį galima greitai išsitraukti iškilus grėsmei. .45 kalibro tikrai pakanka priešininkui atbaidyti artimoje kovoje. Gamintojas pasirūpino, kad šio pistoleto korpusas būtų lygus. Jis neturi jokių iškilių rankenėlių, todėl jį galima išsitraukti labai greitai. Gamintojas taip pat teigia, kad „DoubleTap Derringer“ yra puikiai tinkamas šaudymui per drabužius - jo nebūtina išsitraukti iš kišenės.

„DoubleTap Derringer“ yra išties modernus ginklas. Jo kūrėjas Raymondas Kohoutas norėjo, kad jo šiuolaikišką charakterį atspindėtų ir dizainas. Rankena yra tekstūruota, pistoletas turi minimalius taikiklius, o vamzdžių apdaila primena aštuonkampį. Abiejose pistoleto pusėse yra po paprastą jungiklį, kuris atidaro pistoletą ir išstumia tūteles - šis ginklas vienodai gerai veikia ir kairiarankio, ir dešiniarankio rankoje.

Ir medžiagos buvo pasirinktos neeilinės. „DoubleTap Derringer“ turi nerūdijančio plieno vamzdžius, kurie yra sukurti taip, kad jiems nieko nenutiktų ir jei ginklas ilgai būtų nenaudojamas - korozija jų nepuola. Tuo tarpu rėmas yra gaminamas iš titano arba aliuminio - šie metalai yra tvirti, bet kartu ir lengvi. Titaninis pistoletas yra šiek tiek sunkesnis, bet žymiai tvirtesnis - gamintojas teigia, kad jis geriau tiktų policijos pareigūnams.

„DoubleTap Derringer“ naudoja unikalų gaiduko mechanizmą su guoliais. Kiekvienas nuleistuko paspaudimas paleidžia tik vieną šūvį - JAV įstatymai neleidžia sukurti pistoleto, kuris vienu paspaudimu paleistų dvi kulkas. Gamintojas teigia, kad tai - geras pasirinkimas tiems, kurie nori nešioti ginklą, tačiau nenori, kad kiti apie tai žinotų. „DoubleTap Derringer“ nereikalauja priežiūros ir yra mažas bei nepastebimas. Tačiau brangus, todėl nelabai populiarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(5)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: