Naujas amerikiečių žaisliukas – žudymui skirtas „išmanusis telefonas“ (Video)  (6)

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad Minesotos (JAV) kompanija „Ideal Conceal“ giriasi netrukus pirkėjams pasiūlysianti naują išmanųjį telefoną. Išties, keistas daiktas labiausiai primena storą ir kampuotą „iPhone“ metaliniame apsaugančiame dėkle. Primena tol, kol dalis to „telefono“ neatsilenkia ir švelniai trakštelėjusi nevirsta rankena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir atveria nuleistuką. Dvi lyg ausinių lizdai atrodžiusios skylutės staiga tampa vamzdžiais, o „telefonas“ virsta įrenginiu, kuris ne sujungia, o amžiams išskiria žmones. Pirmasis startuolio „Ideal Conceal“ kūrinys yra dvivamzdis 0.380 kalibro pistoletas.

Kadangi atrodo, kaip tikras išmanusis telefonas, jis lengvai telpa kelnių kišenėje, gali prisisegti prie diržo ir tuo metu susidarys įspūdis, kad tiesiog nešiojatės išmanųjį telefoną. Užlenkus rankeną, ji paslepia gaiduką, tad įrenginys yra saugesnis negu įprasti pistoletai. Tiesa, prekiaus juo ne išmaniųjų telefonų, o ginklų parduotuvės.

Ginklo kūrėjas Kirkas Kjellbergas tiki, kad pirkėjams jį galės pasiūlyti jau metų vidury ir jie 395 dolerius kainuosiantį ginklą pirks lyg karštas bandeles. Duodamas interviu laidai „CNNMoney“ K.Kjellbergas pasakė, kad jau gavo apie 2500 laiškų nuo trokštančių įsigyti tokį pistoletą. Taigi, iki metų pabaigos startuolis gali realiai uždirbti pirmąjį milijoną.

Štai tik motyvacija, kodėl reikėjo tokį ginklą kurti ir kodėl žmonės turėtų jį pirkti, verčia suglumti.

„Ši idėja kilo reaguojant į šiandienos aktualijas, kai žmonės jaučia poreikį nuolat su savimi turėti ginklą ir nešioti jį kiaurą dieną taip, kad keltų kuo mažiau nepatogumų. Ginklas visiems – ir namų šeimininkėms, ir bet kurios srities profesionalams – suteikia galimybę netapti auka“, – rašoma kompanijos svetainėje.

Ir tai išties verčia sutrikti. Gal būdami europiečiai mes kažko nesuprantame, tačiau išmaniuoju telefonu apsimetantis ginklas atrodo kur kas naudingesnis įvairiems blogų kėslų turintiems ir besislapstantiems niekšams.

Ir tada jau visai nebesuprantama, kaip galimybė nusikaltėliams ir teroristams gauti sunkiau pastebimą ginklą padės tau netapti auka? Ar šis reklaminis tekstas ir skirtas tiems patiems profesionaliems nusikaltėliams bei namų šeimininkėmis apsimetančioms teroristėms?

Kita vertus, juk nesuprantama ir tai, kaip šitiek amerikiečių gali mėgti Donaldą Trumpą. Bet tai faktas.

Tiek to, nesigilinsime. Prie temos galėsime grįžti, kai pasirodys pranešimų apie netyčia savo ginklu nusišovusius žmones, nes jie supainiojo pistoletą su telefonu…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(29)
(6)
(23)

Komentarai (6)