„Islamo valstybės“ vadai dreba iš baimės – juos medžioja snaiperis  (3)

Libijoje kariaujantys „Islamo valstybės“ (ISIS) vadai, manoma, tapo snaiperio taikiniu: vos per 10 dienų jis (manoma, kad jis veikia vienas) jau nužudė 3 aukšto rango džihadistus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daesh“ (ISIS) ekstremistams įsitvirtinant karo nuniokotoje Šiaurės Afrikos šalyje, jų vadus sistemingai vieną ko kito renkasi ir naikina snaiperis, veikiantis Sirto mieste, kuriame anksčiau buvo įsikūręs Muammaras Gaddafis.

Vietos žiniasklaida praneša, kad ISIS ekstremistai šiuo metu įnirtingai ieško šaulio, kurį vietos žiniasklaida praminė „Daesh“ medžiotoju“. Pajūrio miestą užgrobę teroristinės grupuotės smogikai dabar laisvai vaikštinėja jo gatvėmis.

Internete užvirė diskusija, kurioje išsirutuliojo teorija, teigianti, jog snaiperis yra vienas, ir jis atvyko iš netoliese esančio Misratos miesto.

Tačiau regione veikia ir JAV operatyvinių tarnybų pareigūnai, taip pat nemažai „Islamo valstybės“ ekstremistų čia žuvo per JAV surengtus oro antskrydžius.

Vienas liudininkas papasakojo interneto portalui „Al Wasat“: „Po vadų žūties „Islamo valstybės“ ekstremistus stingdo siaubas. Ieškodami snaiperio jie vis iššauna į orą, taip siekdami įbauginti gyventojus.“

Pirmasis žuvo Hamadas Abdelis Hady iš Sudano, kuris dirbo naujai įsteigtame šariato teisme. Snaiperio kulka jį pakirto sausio pradžioje, prie ligoninės. Sausio 19 dieną buvo nušautas Abu Mohammedas Dernawis, kuris žuvo prie savo namų, praneša vietos žiniasklaida. O sausio 23 d. snaiperis nušovė Abdullah Hamadą Al-Ansarį – ISIS vadą iš Libijos pietuose esančio Obario miesto. Jį kulka pakirto išėjusį iš mečetės.

Visas tris žūtis patvirtinti sunku, nes „Islamo valstybė“ Šiaurės Afrikoje itin stengiasi įslaptinti savo veiklą.

Po Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafio mirties 2011 m., šalyje įsivyravo politinė suirutė, dėl kurios kilo kraujo praliejimas ir chaosas. Tokiomis sąlygomis į šalį 2014 m. nesunkiai pateko „Islamo valstybės“ ekstremistai.

Sausio 25 d. užsienio pripažįstamas Libijos parlamentas – Beidoje įsikūrę Atstovų rūmai – atmetė JT remiamą vienybės vyriausybę, tad planai dėl tarptautinės intervencijos prieš ISIS šiuo metu nemaloniai pakibę nežinioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai (3)