Kovai su „Islamo valstybe“ Rusijoje ruošiama treniruotų žiurkių armija  (0)

Rusija kovai su teroristine „Islamo valstybe“ ketina panaudoti naują ginklą – ištreniruotų žiurkių armiją, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mokslininkai tikisi kovoje su džihadistais panaudoti žiurkių uoslę, kuri yra itin gera. Kaip rašo portalas, planuojama, jog žiurkės gebės užuosti sprogmenis ir apie tai įspės savo dresuotojus apie pavojingas zonas taip apsaugant karines pajėgas.

Kaip praneša Kremliaus remiama naujienų agentūra „Sputnik“, mokslininkai ketina parengti visą tokių žiurkių armiją. Prie šio projekto Rusijos Pietų federaliniame universitete dirba trys mokslininkų komandos.

Žiurkės pasirinktos, nes jos yra nedidelės ir gali prasmukti pro pačius mažiausius tarpus pastatuose. Tiesa, ši žiurkių mokymo programa trunka apie tris mėnesius, o žiurkės išgyvena tik apie metus.

Numatyta, kad į žiurkes bus implantuotos mikroschemos, kurios „dresuotojams“ perduos žiurkių smegenų reakciją į rastus objektus, pavyzdžiui, sprogmenis. Tai leis mokslininkams greičiau gauti informaciją apie pavojaus zonas.

Tai nėra naujas Rusijos sugalvotas būdas ieškoti sprogmenų. Anksčiau tokia praktika įgyvendinta Angoloje, Tanzanijoje, Mozambike, Kambodžoje ir Tailande. Šiose šalyse afrikinės žiurkės ieškodavo minų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai (0)