Blogiausias pistoletas pasaulyje? Kodėl jį mėgo tankų įgulos bei desantininkai ir kodėl tai buvo toks pavojingas ginklas (Video)  ()

Istorijoje buvo daug nepasisekusių pistoletų, tačiau dažniausiai jų buvo atsisakyta gana anksti. Tuo tarpu šio gamybos apimtys pasiekė maždaug 71 tūkstantį, nors defektai buvo akivaizdūs ir mirtini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kojiro Nambu išrado „Nambu Type 94“ pistoletą, kai išėjęs iš kariuomenės įkūrė savo ginklų gamybos įmonę. Jis norėjo sukurti mažą, bet patikimą pistoletą, tačiau 1935 metais pradėtas gaminti „Nambu Type 94“ išpildė tik vieną iš šių salygų. Tai buvo mažas ginklas, dėl ko jį mėgo tankų įgulos ir desantininkai, tačiau patikimu jo niekas nelaikė.

Visų pirma, šio 8 mm pistoleto dėtuvėje tilpo tik 6 šoviniai. Taip buvo dėl to, kad „Nambu Type 94“ turėjo smulkią rankeną, specialiai pritaikytą mažesnių vyrų rankoms. Negana to, tą dėtuvę buvo sunku įgrūsti į ginklą, nes reikėjo įveikti spynos mechanizmo pasipriešinimą. Tačiau tada dėtuvė galėjo pati iššokti laukan, jei ginklas buvo paguldytas ant kairės pusės ant kokio nors kieto paviršiaus. Yra žinoma, kad dėtuvė iškrisdavo ir jei šaulys per daug energingai įstatydavo pistoletą į laikiklį.

„Nambu Type 94“ turėjo daug smulkių detalių, kurios dažnai sulūšdavo ginklą ardant. Taikikliai irgi buvo prasti, bet tai mažai kam rūpėjo, nes pats pistoletas nebuvo taiklus. Gamybos kokybė, beja, prastėjo su kiekvienais „Type 94“ gamybos metais. Ginklus buvo vis sunkiau išardyti ir surinkti, jie vis prasčiau šaudė, o taikikliai buvo vis labiau beverčiai. O štai pavojingumą šie pistoletai išlaikė.

Mechanizmas, kuris perduodavo nuleistuko judesį spynai, buvo išorinis. Nedidelė plokštelė kairėje pistoleto pusėje buvo pakankamai lanksti, o ją paspaudus pistoletas iššaudavo. Pasakojama, kad Antrojo pasaulinio karo pabaigoje japonų karininkai apsimesdavo, kad pasiduoda ir nešdavo savo „Type 94“ vos keliais pirštais, o tada jį suspausdavo ir paleisdavo šūvį. Kartais į save, o kartais į naują belaisvį priimančius amerikiečių karius.

„Nambu Type 94“ taip pat mėgo iššauti ir numestas ant žemės, kiek rečiau - perduodamas iš rankų į rankas. Tiesa, japonų karininkai teigė, kad visų šių problemų galima išvengti, jei pistoletas naudojamas atsargiai ir rūpestingai, tačiau šių žodžių karas nemėgsta.

Taigi, šiais laikais „Nambu Type 94“ yra laikomu vienu blogiausių pistoletų istorijoje. Tikrai yra buvę ir prastesnių, tačiau jie niekada nepasiekdavo tokių gamybos apimčių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()