[Žinios trumpai] Po Putino kalbos Bidenas paskelbė galingą pažadą Ukrainai  ()

Rusijos pusės žingsniai neturi teisinės galios: JAV, kaip ir anksčiau, gerbs tarptautiniu mastu pripažintas Ukrainos sienas, pabrėžė Baltųjų rūmų savininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas, reaguodamas į Kremliaus vadovo Vladimiro Putino paskelbtą keturių Ukrainos regionų okupuotų teritorijų aneksiją, patikino, kad Vašingtonas palaikys Ukrainos bandymus susigrąžinti šias žemes, praneša Baltųjų rūmų spaudos tarnyba.

Amerikos vadovas pažymėjo, kad Maskva savo veiksmais pažeidžia tarptautinės teisės normas, tarp jų ir JT Chartiją. Rusijos pusės žingsniai neturi teisinės galios: JAV, kaip ir anksčiau, gerbs tarptautiniu mastu pripažintas Ukrainos sienas, pabrėžė Baltųjų rūmų savininkas.

Bidenas pareiškė, kad reaguodamos į Rusijos bandymą aneksuoti naujas Ukrainos teritorijas, JAV taikys dar vienas antirusiškas sankcijas juridiniams ir fiziniams asmenims, susijusiems su įsiveržimu į Ukrainos teritoriją.

Sankcijos visų pirma bus taikomos Rusijos Federacijos ministro pirmininko pavaduotojui Aleksandrui Novakui, Centrinio banko vadovei Elvirai Nabiullinai, ministro pirmininko Michailo Mišustino šeimos nariams ir Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojui Dmitrijui Medvedevui.

 

Sankcijos taip pat palies gynybos ministro Sergejaus Šoigu, Maskvos mero Sergejaus Sobjanino ir Sankt Peterburgo gubernatoriaus Aleksandro Beglovo žmonas ir dukras.

Baigdamas, JAV prezidentas pažadėjo suburti visą tarptautinę bendruomenę pasmerkti Rusijos veiksmus ir patraukti ją atsakomybėn. Amerika ir toliau aprūpins Ukraina ginkluote ir įranga, reikalinga savigynai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()