[Žinios trumpai] Visiškas Putino politikos žlugimas: Uzbekistanas kategoriškai atsisakė klastingo Rusijos pasiūlymo  ()

Uzbekistano vyriausybė neplanuoja kelti pavojaus „nepriklausomybei“ ir „nacionaliniams interesams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai Rusijos Federacijos prezidentas Azijos šalims, kurios anksčiau buvo SSRS, pasiūlė sukurti „dujų sąjungą“. Tačiau panašu, kad ši idėja sutikta be entuziazmo. Iš pradžių Kazachstano valdžia atsisakė prisijungti prie sąjungos, o dabar tai padarė ir Uzbekistanas.

Gruodžio 7 d., Uzbekistano Energetikos ministerijos vadovas Žurabekas Mirzamachmudovas pripažino, kad šalis tikrai nori pirkti gamtines dujas, bet ne per kažkokią „sąjungą ar aljansą“, informuoja „Reuters“.

Anot jo, šalyje tikrai labai trūksta „mėlynojo kuro“, o degalinės net neveikia Ferganos slėnyje ir Taškente, tačiau tuo pačiu Uzbekistano vyriausybė neplanuoja kelti pavojaus „nepriklausomybei“ ir „nacionaliniams interesams“.

Mirzamachmudovo teigimu, jo šalis planuoja pirkti dujas tik pagal oficialias sutartis ir taikydama palankią kainų politiką. Uzbekistanas niekada nesudarys „politinio susitarimo“ mainais į „pigias“ dujas.

 

Net jei šalies valdžia nuspręs pirkti dujas iš Rusijos Federacijos, tai bus visavertis sandoris, o pats „mėlynasis kuras“ į šalį bus tiekiamas per Kazachstano teritoriją.

Lapkričio pabaigoje Kremliaus vadovas pasiūlė Azijos šalims sukurti „dujų sąjungą“, kad „mėlynasis kuras“ per Vidurinę Aziją patektų tiesiai į Kazachstaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()