Privačios raketos nešėjos „Falcon-9“ paleisti nepavyko  (2)

JAV bendrovė „SpaceX“ pranešė, kad didelės keliamosios galios raketos nešėjos „Falcon-9“ testinis variklių paleidimas buvo atidėtas dėl techninio gedimo. „Falcon-9“ paleidimas buvo numatytas antradienį, 22 val. 30 min. Lietuvos laiku. Raketa turėjo išbandyti variklius NASA kosmodrome Floridoje, Kanaveralo kyšulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus 2 sekundėms iki suplanuoto raketos variklių paleidimo laiko, atbulinis laiko skaičiavimas buvo nutrauktas, o visa raketos paleidimo procedūra atidėta, skelbia portalas „Spaceflight Now”. Pasak liudininkų, iš raketos tūtos spėjo pasirodyti oranžinės spalvos liepsna ir juodų dūmų debesis.

Po kelių valandų „Falcon“ raketas gaminanti bendrovė „SpaceX“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame sakoma, kad „Falcon-9“ startas buvo atidėtas dėl išankstinio paleidimo sistemos, įjungiančios pagrindinius variklius, sutrikimų.

Pranešama, kad pakartotinis „Falcon-9“ paleidimas planuojamas kovo 22 dieną, tačiau, pasak „SpaceX“ atstovų, labiau tikėtina, kad raketą bus bandoma paleisti balandžio mėnesį.

„SpaceX“ kartu su bendrove „Orbital Science“ iš JAV biudžeto gavo apie 500 mln. dolerių kosminiam laivui, galinčiam gabenti krovinius į Tarptautinę kosminę stotį, sukurti. Pirmasis „SpaceX“ pagaminto kosminio „sunkvežimio“ „Dragon“ skrydis turi įvykti šių metų gegužės – spalio mėnesiais. Tokio kosminio laivo JAV prireikė dėl to, kad buvo atsisakyta nesaugiais laikomų daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“. Paskutinis tokio erdvėlaivio startas planuojamas šių metų rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: