NASA sukūrė tiksliausią Žemės portretą  (8)

JAV Aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) mokslininkai pristatė pačias tiksliausias ir įspūdingiausias Žemės nuotraukas, gautas panaudojus tūkstančius iš aplink ją skriejančio palydovo perduotų atvaizdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA atstovų teigimu, tokios sudėtinės nuotraukos yra pats tiksliausias ir gražiausias iki šiol sukurtas dokumentinis Žemės portretas. NASA Goddardo kosminių skrydžių centro mokslininkai kompozitinį Žemės atvaizdą sukūrė iš didesniame nei 700 kilometrų aukštyje skriejančio palydovo „Terra“ perduotų nuotraukų. „Blu Marble“ pavadinta nuotraukų serija buvo gauta kas 8 dienas fotografuojant Žemės paviršių – taip buvo siekiama kompensuoti debesų, užstojančių vaizdą palydovo davikliui, poveikį, pranešė „Telegraph.co.uk“. NASA atstovo spaudai teigimu, šios nuotraukos (pateiktos žemiau) yra pats tiksliausias iki šiol Žemės atvaizdas, atskleidžiantis visą mūsų nedidelės planetos grožį. Pasak jo, mokslininkai ir vizualizavimo ekspertai į vieną sudėtinę nuotrauką „sudėjo“ mėnesius trukusių Žemės vandenynų ir sausumo paviršiaus, debesų bei ledynų dangos stebėjimų mozaiką, kurios fragmentai apima vieno kvadratinio kilometro planetos paviršiaus plotą.

Žemės paviršiaus atvaizdai gauti naudojant „Terra“ palydovo MODIS (Moderate Resolution Imagining Spectroradiometer) prietaisą, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)