Trumpa kelionė iki Visatos pakraščio ir atgal (Video)  (15)

Nukeliaukite milijardus šviesmečių nuo Žemės ir atgal - atrodytų neįmanoma, tačiau vaizduotei juk nėra ribų, ar ne? Tuo labiau, kai vaizduotė apjungiama su mokslinių astronominių stebėjimų duomenimis. Būtent remiantis šiuo principu "American Museum of Natural History" sukūrė video pavadinimu "The Known Universe" ("Žinoma Visata").


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"The Known Universe" struktūra remiasi tiksliais ir šiai dienai geriausiai mokslo požiūriu pagrįstais stebėjimų ir tyrimų duomenimis. "The Hayden Planetarium" ir "American Museum of Natural History" užsiima nuolatine skaitmeninio mums žinomos visatos atlaso ("Digital Universe Atlas") priežiūra, plėtojimu ir tobulinimu, ir tai šiandien yra pats detaliausias pasaulyje keturmatis mūsų visatos žemėlapis. Šis projektas buvo pradėtas beveik prieš dešimtmetį.

Duomenų bazė nuolat atnaujinama ir yra pagrindinis informacijos šaltinis, naudojamas kuriant Amerikos gamtos istorijos muziejuje demonstruojamus vizualinius šou, tokius kaip "Journey to the Stars". Informacija taip pat naudojama kuriant gyvus realaus laiko virtualius turus po visatą (Virtual Tours of the Universe). Tai yra viešai demonstruojama programa, organizuojama kiekvieno mėnesio primąjį antradienį.

Per praėjusius metus skaitmeninę visatos duomenų bazę "Digital Universe" į savo kompiuterius parsisiuntė apie 30000 žmonių. Artimiausiu metu specialistai planuoja patobulinti grafinę vartotojo sąsają. Ši programinė įranga taip pat yra licenzijuota daugelyje pasaulio planetariumų.

“Aš 'Digital Universe' sukūrimą prilyginu gaublio išradimui", sako muziejaus astrofizikas  Ben R. Oppenheimer. “Išradus gaublį, jo staiga prireikė visiems, ir jo išradėjas užsakymų turėjo metų metams į priekį. Išradimas visiems suteikė naują perspektyvą, naują požiūrį į tai, kur jie gyvena kitų atžvilgiu. Mes tikimės, kad 'Digital Universe' tą patį atliks didesniame, kosminiame mastelyje", sako specialistas. 


(1)
(0)
(1)

Komentarai (15)