Studentai kosmosą nufotografavo su 150 dol. vertės įranga  (15)

Masačusetso technologijos instituto (JAV) studentai, į aukštuosius atmosferos sluoksnius stratosferiniu balionu iškėlę vos 150 dolerių kainavusius prietaisus, nufotografavo Žemės ir atvirojo kosmoso ribą, pranešė „Popsci.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Studentų grupės tinklalapyje išsamiai aiškinama, kaip ir kokia techninės įranga buvo naudojama kosmosui fotografuoti. Pagrindiniai šio rinkinio elementai – specialus nedidelis balionas stratosferos tyrimams, jau naudotas mobilusis telefonas „Motorola i290“ su GPS imtuvu ir išankstinio mokėjimo kortele, fotoaparatas „Canon A470“ su 8 GB talpos SD kortele, USB telefono kroviklis, 4 AA ličio baterijos ir parašiutas. 

Fotoaparate įdiegta CHDK atvirojo kodo programinė įranga fiksavo visą baliono kelionę iki pat stratosferos, aktyvuodama užraktą kas 5 sekundes. Studentų paleistas balionas pakilo į 28 kilometrų aukštį – maždaug stratosferos vidurį. Jam sprogus išsiskleidė parašiutas, kuris įrangą saugiai nuleido ant žemės maždaug už 32 kilometrų nuo baliono paleidimo vietos.

Pasak „Popsci.com“, MIT studentų projektas patvirtino, kad įdomių rezultatų entuziastingi tyrinėtojai gali pasiekti ir minimaliomis sąnaudomis, pasinaudoję laisvai prieinamais prietaisais.

Apie panašų Ispanijos studentų projektą, kai stratosferai fotografuoti jie panaudojo 180 litų vertės fotoaparatą ir savadarbį balioną esame rašę anksčiau šioje naujienoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (15)