Skelbiamas pavojus aukščiausiu lygiu: „Rusija planuoja įvykdyti valstybės perversmą su įkaitų paėmimu“  ()

Rusija planuoja įvykdyti perversmą Moldovoje, visų pirma pasitelkdama opozicijos protestus ir įtraukdama karinį pasirengimą turinčius žmones, taip pat Rusijos Federacijos, Baltarusijos, Serbijos ir Juodkalnijos piliečius, atakuoti vyriausybės pastatus ir pakeisti respublikoje vyriausybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Moldovos prezidentė Maia Sandu šalies saugumo spaudos konferencijoje, informuoja „Ukrinform".

M. Sandu teigimu, tai ne pirmas kartas, kai Rusija ketina destabilizuoti padėtį Moldovoje. Pernai rudenį tokių bandymų jau buvo, tačiau dėl operatyvaus Moldovos valdžios įsikišimo jie buvo nesėkmingi, sakė Moldovos prezidentė.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5929 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Ateities laikotarpio (Rusijos. – red.) plane numatytas sabotažas, įtraukiant karinį pasirengimą turinčius žmones, persirengusius civiliais, vykdyti smurtinius veiksmus, valstybės pastatų atakas ir įkaitų paėmimą", – perspėjo prezidentė.

Ji pažymėjo, kad opozicijos protestų pagalba Rusija ketina įvykdyti perversmą Moldovoje ir pakeisti vyriausybę Kišiniove.

„Iš mūsų Ukrainos partnerių gautuose dokumentuose nurodytos šios ardomosios veiklos organizavimo vietos ir logistikos aspektai. Plane taip pat smurtiniams veiksmams numatytas užsieniečių panaudojimas. Pavyzdžiui, medžiagoje pateikiamos instrukcijos Rusijos, Baltarusijos, Serbijos ir Juodkalnijos piliečiams dėl atvykimo į Moldovą taisyklių".

 

Ji patikino, kad valstybės saugumo institucijos stengiasi užkirsti kelią šioms provokacijoms ir suvaldyti situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()