„Rusijos lėktuve, eik n****“. Policija apsupo Sakartvelo oro uostą - kas vyksta? (Video)  ()

Tai pirmasis tiesioginis skrydis iš Rusijos į Sakartvelą per pastaruosius 4 metus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-19 „Rusijos lėktuve, eik n****“. Policija apsupo Sakartvelo oro uostą - kas vyksta? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Tbilisio oro uoste nusileido Rusijos aviakompanijos „Azimut“ lėktuvas, prieš dieną gavęs leidimą atnaujinti skrydžius iš Rusijos į Sakartvelą

„Novosti Gruziji“ duomenimis, Rusijos oro bendrovės lėktuvas iš Maskvos Vnukovo oro uosto pakilo ryte. Oro uosto informacijos biuras nurodė, kad lėktuvas turėjo nusileisti 13.40 (12.40 val. Kyjivo laiku). Tačiau jis nusileido anksčiau – 13:20 (12:20 Kyjivo laiku).

Šiandienos „Azimuto“ skrydis į Tbilisį yra pirmasis tiesioginis skrydis tarp Rusijos ir Sakartvelo nuo 2019 m. Lėktuve buvo delegacija žmonių, kurie save vadina tarpininkais sprendžiant oro eismo atkūrimo klausimą. 

Tbilisyje lėktuvas sutiktas su protesto akcija, kurią organizavo viena iš Sakartvelo partijų.

„Neturime nieko prieš keleivius, ne mūsų reikalas, kas ir kur skrenda, bet mes parodysime Rusijai ir visam pasauliui, kad šis lėktuvas nebus sutiktas plojimais“, – sakė partijos „Droa“ lyderė Elene Khoštaria.

Protestuotojų kolona vidurdienį susirinko Respublikos aikštėje ir iš ten patraukė į oro uostą. Tbilisio oro uoste policija buvo mobilizuota iš anksto. Kaip rašo rusiškas leidinys „Dožd“, laukimo salė buvo uždaryta, oro uosto pastatas buvo aptvertas teisėsaugos pareigūnų. Jie atsisakė nurodyti priežastį.

„Novosti Gruziji“ rašo, policija į oro uosto pastatą neįsileido kelių žmonių su plakatu „Rusijos lėktuve eik n****“.

 

Papildyta (13:23): Sakartvelo prezidentė Salomėja Zurabišvili palaikė protestuotojus.

„Nepaisant kartvelų pasipriešinimo, Rusija nusileido Tbilisyje“, – rašė ji socialiniame tinkle „Twitter“, papildydama įrašą protesto žyma #No2Flights2Russia.

Tuo tarpu oro uoste protestuotojai pasitiko skrydžio keleivius.

Kaip rašo „Novosti Gruziji“, žurnalistai ir protestuotojai jiems uždavė klausimus, ar pripažįsta Rusijos įvykdytos Sakartvelo okupacijos faktą, tačiau skrydžio keleiviai nuo atsakymo bėgo.

Tbilisio oro uosto policija pareikalavo, kad protestuotojai atlaisvintų važiuojamąją dalį, prasidėjo areštai.

 

Papildyta (13:44): Sakartvelo Vidaus reikalų ministerija kreipėsi į protestuotojus Tbilisio oro uoste, ragindama laikytis policijos reikalavimų ir protestuoti tik leistinoje vietoje.

 

„Į oro uosto išvykimo salę bus įleidžiami tik tie piliečiai, kuriems reikia tiesiogiai naudotis oro uosto paslaugomis, ir objekte dirbantys asmenys. Į bet koks pažeidimas bus nedelsiant reaguojama pagal įstatymus“, – rašoma pranešime. 

Žiniasklaida skelbia protestuotojų sulaikymo vaizdo įrašus. Teigiama, kad buvo sulaikyti mažiausiai šeši žmonės.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)

Komentarai ()