Sėkmingai išbandyta „Orion“ kosminio laivo evakuacijos sistema (Video)  (6)

NASA sėkmingai išbandė kosminio laivo „Orion“ gelbėjimo sistemą, kuri turėtų būti aktyvuojama tuo atveju, jei raketos nešėjos starto metu įvyktų avarija – aptiktas didesnis ar mažesnis gedimas arba įvyktų sprogimas, pranešė „The Register“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors NASA atstovai labai didžiuojasi pirmosios naujos kosminio laivo evakuacijos sistemos per pastaruosius 40 metų bandymų rezultatais, ironiška, kad ji veikiausiai niekada nebus naudojama, pastebi leidinys. JAV prezidentas B. Obama nurodė atšaukti jo manymu per brangiai kainuojančią „Constellation“ programą, pagal kurią turėjo būti kuriama skrydžiams į kosminę stotį ir Mėnulį skirta naujos kartos raketa nešėja ir kosminis laivas „Orion“.

„Orion“ evakuavimo sistemos kūrimas ir bandymas buvo finansuojamas iš ankstesnių metų NASA biudžeto, todėl nebuvo atšauktas.

Tiesa, po smarkios JAV kosminės pramonės ekspertų, buvusių astronautų, mokslininkų ir kitų visuomenės atstovų kritikos, prezidentas B. Obama sušvelnino savo poziciją ir leido NASA kurti paprastesnę ir pigesnę „Orion“ modifikaciją. Tačiau šis kosminis laivas būtų naudojamas tik kaip „gelbėjimosi valtis“, pritvirtinta prie Tarptautinės kosminės stoties, kad rimto pavojaus atveju JAV astronautai galėtų nedelsiant sugrįžti į Žemę. Tokiu atveju naujoji gelbėjimosi sistema, kurios bandymą galima pamatyti šiame vaizdo siužete, išvis nebus reikalinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: