NASA pratęsė „Cassini“ misiją  (0)

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso tyrimų administracija pranešė pratęsusi kosminio zondo „Cassini“ tyrimų misiją iki 2017 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Cassini“ programos inžinierių, kosminis aparatas yra puikios būklės, todėl turėtų atlikti visas užduotis iki numatytos tyrimų pabaigos.

Jei šis tikslas būtų pasiektas, bendra „Cassini“ tyrimų kosmose trukmė viršytų 13 metų. Toks ilgas stebėjimų laikotarpis leis mokslininkams gauti unikalios informacijos apie metinį Saturno ciklą (ši planeta apsisuka aplink Saulę kartą kas 29,46 Žemės metus).

Iš viso „Cassini“ apskries aplink Saturną dar 155 kartus. Per šį laiką zondas 54 kartus priartės prie dujinės milžinės palydovo Titano ir 11 kartų – prie kito jos palydovo Encelado. Kasmet NASA „Cassini“ programai planuoja skirti po 60 mln. dolerių.

„Cassini“ buvo paleistas į kosmosą 1997 m., o Saturno orbitą pasiekė 2004-aisiais. Nuo to laiko jis aplink Saturną apskriejo 125 kartus, 8 kartus buvo priartėjęs prie Encelado ir 67 kartus – prie Titano. Iš viso „Cassini“ atsiuntė į Žemę apie 210 000 nuotraukų ir daug mokslinės informacijos, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: