Žemės iškasenos gali padėti atrasti gyvybę Marse  (6)

Žemėje iškasamas gipsas mokslininkams gali padėti įrodyti, kad anksčiau Marse egzistavo gyvybė, praneša News.discovery.com. Gipsas yra sulfatas, kuris tiek Žemėje, tiek Marse yra labai dažnai aptinkamas mineralas. Mokslininkai daro prielaidą, kad jei Marse yra aptinkamas sulfatas, tai įrodo, kad ten yra vandens, o vandenyje egzistavo arba vis dar egzistuoja gyvybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hiustone vykusioje astrobiologijos konferencijoje mokslininkai teigė gipse atradę mikrogyvybę – fitoplanktonus, kurie, kaip manoma, pirmieji mūsų planetoje ėmė gaminti deguonį. „Tai buvo didelis siurprizas. Niekas niekada nemėgino tirti Žemėje iškasamo gipso, nes nemanė, kad ten gali būti gyvybės formų. Pasirodo mes klydome,“ – sakė Kalifornijos universiteto mokslininkas Billas Schophas. B. Schophas pradėjo tyrinėti gipso iškasenas kai susipažino su NASA mokslininkais, tyrinėjančiais sulfatus. Kai NASA Marse aptiko gipso darinių, mokslininkas suvokė, kad jo tyrimai buvo tikslingi.

„Šie atradimai dar labiau skatina mus ieškoti gyvybės Marse įrodymų. Jei jau atradome tokius organinius darinius kaip gipsas, turime labai rimtų priežasčių manyti, kad Marse egzistavo gyvybė“, – teigia B. Schopfas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: