Jaunų vyrų psichinei būklei santykių problemos turi didesnį poveikį nei moterų  (6)

Galbūt išoriškai jie atrodo drąsūs, eina į barus ir netgi daugiau šneka apie futbolą. Tačiau sociologinis tyrimas rodo, kad priešingai, nei įprasta manyti - ištikus santykių krizei labiausiai kenčia vyrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad jaunų vyrų psichinei būklei artimų santykių problemos turi didesnį poveikį, nei moterų, rašo „Daily Mail“.  

Moterys dažniau pasidalina savo depresija su draugais, o vyrai dažniausiai laiko jausmus savyje. Tai neigiamai veikia jų sveikatą ir jie dažniau būna linkę vartoti alkoholį.

Tyrimui vadovavusi sociologijos mokslininkė Robin Simon prisipažino, kad ją sukrėtė gauti rezultatai, kurie paneigė plačiai paplitusią nuomonę, kad moterys yra jautresnės emocinėms santykių problemoms.

„Stebėtina, tačiau mes atradome, kad jauni vyrai stipriau reaguoja į palaikomų santykių kokybę“, – sakė ji. Tai reiškia, kad vyrų psichologinę būklę stipriau veikia žalingas problemiškų santykių sukeliamas stresas.

Mokslininkai taip pat atrado, kad vyrams yra emociškai naudingesni teigiami romantiškų santykių aspektai. Tai prieštarauja stereotipiniam stoiškų vyrų, nekreipiančių dėmesio į tai, kaip klostosi santykiai, įvaizdžiui.

Sociologinio tyrimo rezultatai padaryti atlikus 1000 nevedusių vyrų nuo 18 iki 23 metų amžiaus apklausą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)