Mokslininkai: muzika - raktas į moters širdį  (13)

Muzika yra raktas į moters širdį: tyrimas parodė, kad moterys yra labiau linkusios nurodyti vyrams savo telefono numerį, kai fone groja romantiška muziką, praneša „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos mokslininkų atliktos bandymo metu „vidutiniškai atrodantis“ vyras turėjo pasiekti, kad kiek įmanoma daugiau moterų nurodytų jam savo telefono numerį ir sutiktų nueiti į pasimatymą. Jei moterys prieš tai klausėsi romantiškų dainų, jo sėkmės galimybė padvigubėdavo.

Bandymui Bretanės universiteto ir Paryžiaus universiteto mokslininkai atrinko 87 savanores, kurių amžius nuo 18 iki 20 metų. Kiekviena jų penkias minutes laukė laukiamajame, o fone grojo viena iš dviejų parinktų melodijų. Jos klausėsi romantiškos Franciso Cabrelo baladės „Je L'aime a Mourir“ („Mylėsiu ją iki mirties“) arba neutralios Vincento Delermo dainos „L'heure du The“ („Laikas arbatai“).

Vėliau, manydamos, kad dalyvauja vartotojų apklausoje, jos buvo nuvestos į kitą kambarį ir paprašytos pasikalbėti apie dviejų rūšių sausainių skirtumus su 20-mečiu vyru.  Diskusijos pabaigoje jis kiekvienai moteriai pasakydavo: „Mano vardas Antoine‘as, kaip jūs jau žinote. Manau, kad jūs labai graži ir norėčiau paprašyti, kad pasakytumėt man savo telefono numerį. Aš jums paskambinsiu ir mes galėsime kartu nueiti išgerti kitą savaitę.“

Kaskart po šios frazės Antoine‘ui buvo nurodyta „įdėmiai žiūrėti dalyvėms į akis ir šypsotis“, kol jos pateiks atsakymą. Tik 27,9 proc. moterų, kurios klausėsi neutralios muzikos, sutiko su Antoine'o pasiūlymu. Tačiau moteris, kurios klausėsi romantiškos dainos, užkariauti buvo daug lengviau – net 52,2 proc. jų pasakė savo numerį.

Panašu, kad šis tyrimas patvirtina teoriją, kad bet kuris vyras, norintis pateikti romantišką pasiūlymą, turėtų atsargiai parinkti jo namuose skambančią muziką.Mokslininkai, publikavę tyrimo rezultatus žurnale „Psychology of Music“, mano, kad romantiškos dainos gali „daryti įtaką“ žmonių elgesiui. „Paaiškėjo, kad moterys, kurios prieš tai klausėsi romantiškos muzikos, lengviau sutiko patenkinti prašymą, nei moterys, kurios klausėsi neutralios muzikos. Skirtumas buvo didelis. Jei jums sudėtinga pakviesti moterį į pasimatymą, jums gali padėti tinkama muzika“, – teigia jie.

Vienas iš mokslininkų, Nicolas Gueguenas, rašė: „Šie rezultatai įdomūs mokslininkams, kurie tiria fone grojančios muzikos poveikį individų elgesiui.“ Meilės dainų kerams pasiduoda ne tik moterys. Ankstesnis tos pačios darbo grupės darbas parodė, kad vyrai išleidžia daugiau pinigų, pirkdami gėles, jei fone skamba romantiška muzika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)