„Ketinimas yra rimtas.“ Prasideda neįtikėtini dalykai. Kinija užima Rusiją  ()

Šį kartą Kinija užėmė salą kol kas tik žemėlapyje. Bet ketinimas yra rimtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats Kremliaus vadovas išskirsto Kinijai Rusijos teritorijas ir taip naikina „didžiąją šalį“. Apie tai „24 kanalui“ sakė Rusijos opozicijos politikas Genadijus Gudkovas.

Kinijos valstybinė standartinių žemėlapių kartografijos tarnyba rugpjūčio 29 d. pristatė 2023 m. geografinių žemėlapių komplektą, kuriame Amūro upėje esanti Didžioji Usurijsko sala pažymėta kaip Kinijos Liaudies Respublikos teritorija.

Gudkovo teigimu, siena tarp Rusijos ir Kinijos buvo „perkelta“. Pasisavinta teritorija yra didesnė, pavyzdžiui, už Krymą.

Kinijoje išvis nebuvo Amūro (upės Tolimuosiuose Rytuose – red.) – siena ėjo palei Kinijos pakrantę. O dabar ji eina per farvaterio centrą, o ten dalis salų su gera teritorija perleistos Kinijai“, – aiškino opozicijos politikas.

Šį kartą Kinija užėmė salą kol kas tik žemėlapyje. Bet ketinimas yra rimtas.

Prie to prisideda Rusijos susilpnėjimas. Pats Putinas griauna Rusiją. Nėra didesnio priešo, kuris būtų pasiruošęs jį sunaikinti. Kinija tai supranta, todėl pradeda braižyti žemėlapius su dalimi teritorijų, kurias laiko savomis arba bando tokias padaryti“, – pridūrė Gudkovas.

 

Priminsime, kad Kinijos valstybinė standartinių žemėlapių kartografijos tarnyba naujuose žemėlapiuose kaip savo teritoriją pažymėjo Didžiojo Usurijsko salą.

Rusijos propagandistai ėmė skųstis, kad „ši teritorija yra ginčijama“. Vadovaujantis 2008 m. susitarimu tarp Rusijos ir Kinijos, sala buvo padalyta abiem šalims. Remiantis nauju oficialiu Kinijos žemėlapiu, visa sala yra labiausiai į rytus nutolęs Kinijos teritorijos taškas. Aiškinamosiose pastabose pabrėžiama, kad „žemėlapis sudarytas laikantis nacionalinių Kinijos ir kitų pasaulio šalių sienų įforminimo standartų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)

Komentarai ()