Aptikta gyvenimą dvigubai prailginanti bakterija  (36)

Tūkstantmečius amžinojo įšalo lede Sibire įkalinta bakterija Bacillus F potencialiai gali prailginti žmonių gyvenimą iki 140 metų, tikisi mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė, kad iš ledo išskirtas Bacillus F bakterijas įvedus į pelių ir musių organizmą, jų gyvenimo trukmė pailgėjo dvigubai.

Ši bakterija buvo aptikta vykdant eksperimentus su amžinojo įšalo ledu, rastu Jakutijoje netoli Mamutų kalno. Tyrimui vadovavęs rusų mokslininkas Anatolijus Baršukovas pareiškė, kad jį pribloškė Bacillus F efektas, sukeltas įvedus bakterijas į bandomųjų gražikų raumenis ir musių organizmą.

Bakterijos tyrimus vykdžiusio Cheminės biologijos instituto Novosibirske atstovė Nadežda Mironova sakė, kad eksperimentams buvo naudojama kontrolinė laboratorinių pelių grupė. Vidutinė šių gyvūnų gyvenimo trukmė siekė 589 dienas. Po to, kai kitai pelių grupei į raumenis buvo suleistos Bacillus F bakterijos, jų gyvenimo trukmė vidutiniškai pailgėjo 308 dienas. Šios pelės vidutiniškai gyveno 906 dienas.

Musėms bakterijos buvo duodamos kartu su maistu. Mokslininkai nustatė, kad musės tapo sveikesnės ir aktyvesnės – tai liudijo išaugęs raumenų aktyvumas.

Pranešama, kad dabar Rusijos mokslininkai ruošiasi naujam Bacillus F tyrimų etapui – bus pradėti klinikiniai bandymai, kuriais bus mėginama pagaminti iš šių bakterijų vaistui tinkamą veikliąją medžiagą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(4)

Komentarai (36)