Ateiviai naudoja „Twitter“, mano mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas Cern 2010-07-22 11:18
Situacija vadinasi "branagieji žmonės, mums baigiasi pinigai tad mes sugalvojom viską iš naujo daryt. Duokit mums milijardą"
lizunas 2010-07-22 11:39
Pamačius straipsnio pavadinimą pamaniau, kad mokslininkai žolę pradėjo traukti jau 24val per parą, o perskaičius straipsnį jau kita nuomonė
LiberalusToris 2010-07-22 11:41
Ne, situaciją pavadinčiau kiek kitaip. "Liaudie, mes prisigėrėm tiek "Jager Meister", kad jau tiksliai žinom kur kada ir ko ieškoti. Jei NASA pametėtų mums kaulą, vadinamą "grynaisiais" ant dar daugiau "Jager Meister", o gal ir "Martini" mes dar ir ne to atrastume, ir ne tik kosmose". O šiaip, kas iš to, jei jie iš tikrųjų su mumis susisieks. Gal mokslininkai mano, kad jie kalba angliškai? O gal telepatija? Ir kas iš to, kad telepatija, manot, kad suprastų žmonės ko jie nori, o gal jų kontaktus palaikytų paprasčiausia agresija ir prasidėtų visuotiniai neramumai, privedantys prie kokio tarp Galaktinio karo. Anyway, smells like another sci-fi theory.
Anzuolas 2010-07-22 12:21
Bet logikos sitie mokslininkai turi. Tikrai, kodel nebuvo ieskoma signalu is senesniu zvaigzdziu galaktikos centre?
laimonnas 2010-07-22 13:40
ir as is pradziu taip pagalvojau bet straipsnis nuramino. viskas cia logiska ir intuityviai elementaru
immortallt 2010-07-22 13:48
Toks jausmas, kad komentatoriai tik pavadinima ir perskaite.
Kalchalašas 2010-07-22 15:55
Toks jausmas, kad tu komentaru neskaitei. O cia straipsniu pavadinimus tai visada nesamoningus paraso.
kionig 2010-07-22 16:00
As kaip visad paofftopinsiu, isvados logiskos, bet baltu arkliu medziokle nuostolinga ir 50 metu jie isvaiste nemazus resursus, o jei dar viena krize uzpultu tai tokius projektus uzrauktu pirmiausiai.
Iko 2010-07-22 22:00
Niekas cia tu pinigu nesvaisto, cia tik tokiom tamsybem atrodo pinigu svaistymas, geriau investuot i koki karini projekta? Ir garantuoju tau - nerauktu nieks tokiu projektu. Ieskodama zmonija niekada nesvaistys pinigu, priminsiu, kad ispaniija, protugalija savo laikais krizes metu kaip tik ir investavo i ieskojimus ir viskas atsipirko. Aisku buvo tokiu zmoniu kaip ir cia dabar kuriu nuomone buvo esa pinigu svaistymas ir, kad geriausias budas butu gyvent uzsisklendus siai dienai.
kionig 2010-07-23 02:32
Tada is kieno saskaitos jie gyvena su tais radioteleskopais ? Nebutinai reikia i karini objekta investuoti, tiesiog galima tuos teleskopus naudingiau isnaudoti, pvz planetu tyrimams, nors ir nesvarbu, kad skrieja palydovai ivairiomis orbitomis, bet jie daugiau suteikia vaizdines iformacijos. Ir kas ten atsipirkti idomu galejo per 50 metu kai niekas nieko neranda ? Dabar sugalvojo, kad su impulsais, o toliau kur ? a ? Kaip rusai sakytu "v tupik okazalis". O kas per uzsisklendimas ? Ka tu laikai idomu uzsisklendimu ? Mes ir taip atsiskleide, kad imk atskrisk ir padaryk mus. Kadangi is kosmoso ypatingai gerai matyti zemeje naudojamas gatviu apsviestumas. Ko mes turime bijoti visu pirma, nei saves labiau ? Toks cia ir uzsisklendimas, buvo jau bene 100 metu analoginiu galios siustuvai savo ispinduliuojama galia bade akis vadinamiesiams NSO ir nieko, jokio atsako. Kodel sakai, kad tai nesvaistymas, kai visas pasaulis taupo. Kodel pereiname prie skaitmenos ? Aisku ji turi begalia privalumu, tuo paciu ir sunaudojama galia maza. Radioteleskopais tikrai nezemiskos gyvybes neaptiksi, kad ir kaip noretum. Mes tik galime gauti salygas, kurios atitiktu dabartinems musu. Mum pirma reiktu atsakyti i klausima, kaip uzsiveise pati gyvybe zemeje. Tada tai duotu konkreciu ziniu ir patikslintu paieskas, kai dabar vien triuksmas gaudomas. Sicia irgi nesedi vietoje mokslininkai, bando susitenti ivairius baltymus ir juos privercia daugintis. Molekuline biologija mum duotu simteriopai naudos nei tas kvailas SETI stovintis ant zemes.
Iko 2010-07-23 10:02
O kas i ja neinvestuoja? Taip as pats neglaiu teigti, kad SETI labai naudingas projektas, bet taip sakyti, kad 'nieko nerasi', 'tokiu budu neimanoma nieko rasti', 'pinigu svaistymas', abejoju ar daznas mokslininkas pasakytu, o tu taip gerai viska ziani ziuriu.
ATHEIST 2010-07-23 15:56
O kaip žmonės su indėnais susikalbėjo, kai atrado Ameriką? Kaip su įvairiom gentim? Naujom civilizacijom? Tautom? VISKAS YRA IŠMOKSTAMA. Tad nešnekėk, kad būtų neįmanoma susikalbėt. Nors iš pradžių taip būtų, bet per n metų tarpusavio bendravimo išsivystytų kalbos žinios..
Indigo89 2010-07-23 16:30
Lol lol lol. 100 metu xD zinai ka reiskia 100 metu musu galaktikoj? Ogi tai, kad jau musu radijo bangos pasieke mazdaug 0.0001% musu galaktikos zvaigzdziu. Is dvigubai maziau geriausiu atveju mes galejome gauti atsakyma. Todel ir buvo nukreipta i artimiausias zvaigzdes. Dabar susizgribo kad didesnis sansas yra isgirsti "praskrendancias" zinutes is centro, ir jie yra 100% teisus. Pauksciu takas yra 100 000 sviesmeciu plocio, taip kad mes savo galaktikoj zinomi tiek pat, kiek koks nerastas aborigenu kaimas dziunglese pasauliui.
kionig 2010-07-23 17:40
Neimanoma, nes nera kito pasirinkimo kaip didinti antenu matmenis ir padidinti galia, toliau kompai viska atlikineja. Radiobangoms nukeliauti ypatingai didelius atstumus ir grizti neiskraipytam nera imanoma ir tu verskis per galva kiek tik nori. Beje, nera atsakyta nei i viena iskelta hipoteze kaip atsirado gyvybe zemeje, ar ja atnese is kosmoso, ar ji uzsiveise du kartus. Ir pabaigai: http://www.youtube.com/watch?v=h9eX7URM_hU
kionig 2010-07-23 17:59
Gerai pafantazuokime, mes gauname atsakyma ir ka su juo darome ? Juk nezinai kaip ji issifruot a ? Ir basta, paskelbsi, kad buvo neva sudarytas kontaktas su nezemiska gyvybe ir atvaziuos taves is pradziu apklaust, o poto i psichiatrine pasodins Is centro ? O kas tame centre galetu buti ? Ir kokios gi zinutes, jei ne viso romano ar SMS tikiesi gauti ? Cia kaip mada dabar is zmoniu isvilioti bapkes ten 20 doleriu ir tavo ziniute iskeliauja i kosmosa su tavo tekstu GEras sakyciau biznis, reiks ir man gal toki padaryti kada, nes ziuriu cia labai daug tokiu yra svajojanciu apie baltuosius arklius Koks skirtumas, kokio plocio ta musu galaktika, kai joje nera ne tinkamiausiu salygu organinei gyvybei. Deja apie aborigenu kaimus labai klysti, kadangi jie labiau zinomi, nei apie tuos medziojamus baltuosius arklius.
Swift RR 2010-07-23 20:49
Jei yra išsivysčiusių kosminių civilizacijų, tai šis mitas ko gero yra tiesa.
Iko 2010-07-23 21:42
Na dar karta irodei man, kad diskutuot nelabai moki. As dar karta pasikartosiu jog NIEKUR neteigiau, kad tikiu i kasokias nezemiskas butybes. Pasikartosiu taipogi primindamas, kad diskutuojam ar investicijos i si projekta yra pinigu svaistymas todel noredamas atsikirsti griebies kasokiu priemoniu, kvailai atrodai. As nezinau, mokslininkai nezino, bet tu zinai jog jie beviltiski ? Pradeda atrodyti, kad diskutuoju su genijumi kuris jau viska issiaiskines tik minusas, kad nelabai moka diskutuoti Zodziu beviltiska diskutuoti. Mokslininkai dirba prie to 50 metu, verslininkai ir valdzia investuoja milijonus, o atejas internetinis paauglys pradeda aiskinti jog jis zino jog budai ju kvaili ir nieko neras, verslininkai taip pat kvaili ir neturi kur pinigu det, givybes kosmose nera, neverta ieskoti. Vertetu paziureti i save is sono, Mokslinkai dirba tai reiskia jie geriau zino, jei investicijos tesiasi 50 metu ir be nutraukimu per krizes reiskia sis projektas potencialus ir joks internetinio zmogeliuko pasapaliojimas, kad tai nesamone nieko nepakeis.
Nightbringer 2010-07-23 22:51
Asmeniškai man tos gyvybes ieškojimas kosmose yra panašus į adatos ieškojima milžiniškoje šieno kupetoje ir beje nežinai, kaip turi atrodyti pati adatą... Net ir jei sugebėtume atrasti nežemiška civilizasija, tai mums naudos neduos. Paprašausiai todėl, kad jiems tai visomis prasmėmis nenaudinga. Vienintelė priežastis, kuria jie gali nuspresti pasirodyti mums yra šokia tokia invazija į žemė siekant užsigrobti ją sau. Pripažinkit, jiems tai būtų tikrai nesunku, o gautu naudos jie gana nemažai... Antras variantas tas, kad jie yra per toli. Kol mes išrastume technologijas galinčias mus ten nugabenti, tai męs, bet kokiu atveju būtume juos surade ir atvyke pas juos maždaug tokiu pat metu ir net nežinodami apie jų egzistavima iš anksto. Nenoriu kritikuoti SETI darbo nesusipažines su juo, bet manau, kad jei tie pinigai būtų skirti Nasai, tai mes gautume daug didesnė nauda, nei ligi šiol mums dave SETI.
tomas300 2010-07-24 01:10
as tai pagalvoju apie tokį vieną niuansą vis kai paskaitineju sito pobudžio straipsnius. nu ir ką kad mes jau daug metu ir speceliai ir nespeceliai (televizijos transliacijos ir pan) siunciame signalus apie savo egzistenciją visatoje. taigi visata be proto didele, gal tie signalai dar net nera pasiekę kokios nors visdelto egzistuojancios musu išsivystymo lygio civilizacijos... sviesos greitis, kiek- lyg 300000m/s tilsliai nepamenu. tai kiek yra sviesmetis?300000 x 3600 (paros sekundes) x 365 (paru metuose) /1000 (pavercian kilais)- gaunam ispudinga atstuma, tada pagalvojam kiek jau laiko nuo pirmos tarkim tv transliacijos, irgi nzn tiksliai ~50 metu? padauginam tą įspudingą atstumą is 50 metu ir issivaizduojam kad butent sia sekunde tas pats pirmas signalas yra nukeleves toki atstuma, ir gal dar net nepasiekęs pusiaukėlės kur gyvena toij protingoji civilizacija. O dabar dar idomesnis dalykas - gal toij protingoji civilizacija labiau už mus išsivysčiusi, ji gal irgi kažkada dar tik paleido pirmaja tv transliacija, bet daug seniau ir ji mus pasiekia, sedi musu zemeleij kokia bobute kaime su senu teliku ir paguana ji kazkokiu ateiviu tv trasliacija galu gale ir tuo pačiu pagalvojam atvirksciai, pagauna toij protingoji rase musu pirmasias transliacijas galu gale juos pasiekusias, ir pradeda visas jas pagaut iseiles, pilnas programas, tiek kiek ju iki siolei isrodyta, nes juk visos jos ir issiustos pries tiek metu, ka jie pradeda, galvot? ką mes galvotume?
MiramiS 2010-08-01 19:51