Ateiviai naudoja „Twitter“, mano mokslininkai  (21)

Nežemiško proto atstovai su kitomis protingomis būtybėmis Visatoje bando susisiekti trumpais kryptiniais radijo bangų pranešimais, o ne ilgomis transliacijomis, teigia JAV mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jų, gali būti, kad kitos civilizacijos jau dešimtmečius siunčia Žemės pusėn trumpus ribotos apimties „kosminio „Twitter“ pranešimus, tačiau mūsų civilizacija nesugeba jų pastebėti ir iššifruoti, rašo „Daily Mail“.

Fiziko, JAV bendrovės „Microwave Sciences“ prezidento daktaro Jameso Benfordo ir jo brolio Gregory Benfordo, Kalifornijos universiteto astrofiziko, tyrimo išvadose teigiama, kad egzistuoja didelė tikimybė, jog nežemiškos civilizacijos proto brolių paieškoms kosmose naudoja trumpus tam tikromis kryptimis siunčiamus pranešimus, užuot nuolat transliuodamos signalus visomis kryptimis.

„Jie greičiau naudoja labiau į „Twitter“ panašų metodą, užuot siuntę ištisą romano „Karas ir taika“ tekstą“ , – teigia J. Benfordas. Pasak leidinio, tokiai prielaidai pritaria ir jo brolis – esą kokia bebūtų gyvybės forma, evoliucija ją verčia taupyti resursus, o radijo signalų siuntimas šviesmečių atstumais reikalauja nemažų išteklių.

Šių mokslininkų teigimu, 50 metų nežemiškų civilizacijų paieškos programą SETI vykdantys JAV astronomai pasirinko klaidingą kelią.

Žurnale „Astrobiology“ paskelbtame straipsnyje J. ir G. Benfordai rašo, kad nežemiškos civilizacijos paieškos signalus siųstų ne visomis, o tik pasirinktomis kryptimis 1 – 10 GHz dažnių ruožo ribose. Pasak autorių, SETI mokslininkai radioteleskopais „dairosi“ ne į tas kosminės erdvės vietas. Esą jų strategija paremta neįprastų signalų, sklindančių iš kaimyninių žvaigždžių, paieška. Tačiau iš tikrųjų jiems reikėtų „klausytis“ mūsų galaktikos centro.

„Žvaigždės ten yra milijardus metų senesnės už mūsų Saulę, o tai leidžia manyti čia egzistuojant didesnę technologiškai pažangios civilizacijos tikimybę, nei tikintis ją aptikti SETI radioteleskopus nukreipus į kur kas erdvesnį, jaunomis žvaigždėmis pripildytą galaktikos pakraštį“, – aiškina G. Benfordas. Pasak jo, SETI programos dalyvių pastangas ieškant nežemiškų civilizacijų verta tęsti, tačiau į kylančius klausimus, kodėl protingos būtybės kosmose „tyli“, iš visko sprendžiant greičiau būtų galima atsakyti remiantis jų siūloma sveiko proto logika.

„Daily Mail“ primena, kad mokslininkai radioteleskopais jau yra užfiksavę keistų trumpų signalų, tačiau jų kilmės taip ir nepavyko išsiaiškinti. Vienas iš garsiausių pavyzdžių – 1977 m. rugpjūčio 15 d. Ohajo valstijoje (JAV) įrengtu radioteleskopu užregistruotas neįprastas 72 sekundžių trukmės signalas. Jis atsklido iš „tuščio“ kosmoso regiono Šaulio žvaigždyno kaimynystėje, o signalo dažnis tiksliai atitiko radijo bangų ruožą, kuriame mokslininkai labiausiai tikisi aptikti nežemiškų civilizacijų pranešimus. Iki šiol šio signalo nepavyko paaiškinti, ir nuo jo priėmimo laiko apie tai nieko nebuvo girdėti, primena dienraštis.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)