Žmogus, numetęs bombą ant Hirosimos: niekada neatsiprašysiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2010-08-07 18:50
Nereik ieškot toli jokių skiedalų. Per Viasat History laidą, kiek pamenu, "Antras pasaulinis karas spalvotai" taip sakė. Ar ir į Viasat History prasiskverbus TSRS propaganda?
zahiraz 2010-08-07 19:08
ar tu bent straipsni skaitei??? jis niekur nesiteisina, kad tiesiog vygdžiau isakyma,jis sako kad dariau tai,ka reikėjo padaryti.
faktas 2010-08-07 19:43
Mačiau video su jo interviu. Kas antras jo sakinys - "Vykdžiau įsakymą". Gerą filmą yra susukusi BBC. Dvi dalys. Vadinas "Hirosima". Rekomenduoju pažiūrėti.
Alchi 2010-08-07 20:17
Bomba šiaip buvo bandoma nušauti du zuikus. Tiksliau susprogdinti Greita besąlyginė Japonijos kapituliacija (kaip sakė, iki bombos dar kažko jie norėjo). Na ir parodyti TSRS, kas pasaulyje kiečiausias. Ta prasme, šaltasis karas galima sakyti prasidėjo, dar dalinantis Vokietiją. Taigi bomba buvo labai geras argumentas prieš galimą TSRS agresiją, bet kur. Aišku iki tol kol branduolinį monopolį turėjo. Manau, jei būtų tikrai norėją Japonijos kapituliacijos, būtų papraščiausiai palaukę. Nes japonai jau buvo pribaigti.
nazijew 2010-08-07 21:27
"palaukti" KO laukti? skelbti paliaubas ir laukti kol imperatorius numirs? . Dar nepamirskim kad "jamant" japonija paprastai - "brute force",draugiska pagalbos ranka butu istiese rusai, ir aisku po visko atsirieke savo dali... butu dar viena debilu fanatiku respublika tolimuosiuose rytuose...
Laimonel 2010-08-07 21:34
Kažkaip labai abejoju ar būtų mirę daugiau jei ne bomba.. Niekad negalėsiu pateisint Amerikiečių už šį jų veiksmą.
šakės 2010-08-07 23:51
Ar tikrai? Jei japonai dėl kažkokių salelių netoli jau Japonijos kovojo iki paskutinio kraujo lašo, tai kas būtų buve pačioje Japonijoje, kur dar milijonai kareivių buvo pasirengę kovai?
Alchi 2010-08-08 00:07
Jie kovojo iki paskutinio kraujo lašo, nes žinojo, kad jeigu praras tas salas, Japonijoje prasidės nuolatiniai antskrydžiai (taip ir buvo). Tos salos buvo strategiškai svarbios. Aišku Japonijoje būtų kovesi fanatiškai, jie gi samurajai, bet ilgai nebūtų priešinesi, neturėjo nei naftos, nei maisto. Tankiai apgyvendintą salą, neturinčia laivyno, numarinti badu nėra sunku.
Arwis 2010-08-08 01:44
Kaip kazkas pasake: ''Istorija raso laimejusieji'' Manau atsako i visus tavo klausimus.
kionig 2010-08-08 02:04
Na sulygino juos ten su zeme. Po sprogimo dar kai kurie zmones buvo islike gyvi, zinoma, patyre ypatingai sunkiu suzalojimu jau nebeturejo issigelbejimo. Beje, nuo grybo pakilusio ir uzejus lietui zmones eme rinkti vandeni ir tiesiogiai ji gerti, kas juos pribaige galutinai, kadangi nuodingosios daleles susimaise su lietumi. Isivaizdavimui kaip visa buvo po sprogimo galima prisiminti resident evil, kai zmones tiesiogiai pavirto zombiais iskepusiais ir panasiai. Tu kaltu ieskojimas yra daugiau polemizavimas tarp politiku ar kitu teisybes ieskotoju. Na zydai buvusius vokieciu SS karininkus dar tebegyvenancius iesko kaip pasiute ir nori labai iskasti is po zemiu juos bei nubausti. O cia velgi taip pat, kaip kas minejo, atsisakes daryti isakyma paciam gyvenimas butu tesesis neperilgiausiai.
creator 2010-08-08 03:12
Būtum tarnavęs kariuomenėje, tai suprastum ką reiškia vykdyt ar nevykdyt įsakymus... Nepaklusi įsakymui - blogai baigsis ir vistiek kažkas vietoj tavęs turės įvykdyti tą įsakymą (kai jau tau blogai pasibaigė)... Be to, kažin kas nevykdys tokio įsakymo, kuris nurodo naikint priešą? Apie nusikalstamas grupuotes, tai irgi tas pats... Taigi labiausiai baudžia tuos, kurie suplanuoja nusikaltimą... Škias operacijos smegenys...
lightfire 2010-08-08 08:15
Tiems, kas čia apie Japonijos pasidavimą dėl maisto trūkumo kalba reikėtų priminti salų kampaniją - japonai išgyvendavo pasitenkindami su labai nedideliu kiekiu maistu ir sugebėdavo jo susirasti patys. Salose pavieniai japonų kariai priešinosi (na, tiksliau slapstėsi) iki 8 dešimtmečio.Japonijos kalnuose priešintis jie galėjo ilgai. Bet esmė vis tik nuostoliuose(kad ir dviejų zuikių principas irgi gana įtikinamas) - sąjungininkai po ir taip kruvino karo nebuvo suinteresuoti lieti dar šimtų tūkst savo karių kraujo dėl kažkokių fanatikų užgaidų. Paliaubos japonams, beje, buvo siūlomos iki atominės bombos - jie atsisakė
Shinigami 2010-08-08 08:43
Karas yra karas, ten nėra teisių. Kiekvienas kovoja už save. Kad tik jo šaliai butu geriau. Karo metų civilių ir kariškių išskyrimas kaip skirtingus manau yra visišką nesąmonė, nes civilis prireikus bet kuriuo karo momentų gali tapti kareivių. Kitaip sakant, civilis karo metu yra kandidatas į kareivius. Be to aš laikausi nuomonės, kad kariauja ne kariuomenės, o šalys. O šalis tai jos piliečiai, o ne karininkai ar valdžios pareigūnai. Pas mus demokratinė šalis, o ne imperija. Kai imperatorius yra šalis. Bei civiliai dirba ir taip aprūpina armiją maistu ir ginklais, kariškiai juk nieko neaugina ir ne gamina. Dabar niekas nesužinos kaip butu buvę jei nebūtu numesta atominė bomba. Todėl ginčytis ar jie butu pasidavę ar ne yra nesąmonė. Bei jei dalis pasiduoda, tai nereiškia, kad pasiduoda visi. Ir dabar gal net turėtume dar vieną fanatiškesnę teroristų grupuotę.
afor 2010-08-08 10:17
kokias samokslo teorijas jus cia kuriat? i tema kalbant, tai zmogus gyne savo tevyne ir tuo tarpu vygde isakyma! todel jei jam dar karta isakytu, jis ir vel tai padarytu! Bet tikiu, kad gyliai sirdyje jis gailisi, kad butent jam teko atlikt sitai. O del jo atsiprasimo, tai juk cia politika...
qriuqriu 2010-08-08 10:41
afor: tai kam reikalingas trbunolas nusikaltimams pries zmoniskuma? gal visgi kazkur riba yra tarp masinio naikinimo ir paprasciausio karo, kuriame kaunas armijos 1vs1, minimaliai lieciant civilius...del isakymu cia jau senai isdiskutuota, jei isakymas butu nusizudyk ar paklustum? arba sudegink kaima, su visais seneliais vaikais moterimis, jame gyvenanciais?
Edmundas 2010-08-08 10:56
Jei tiki filmais, tai gal ir Kalėdų senelio sulauki? Neblogas istorinis šaltinis - filmas...
MiSiPe 2010-08-08 11:42
nei didvyris, nei nusikaltėlis- paprasčiausias įrankis. Nugalėtojai neteisiami, bet manau šiame kare ryškiai geresnių nebuvo.
DJ_LFS 2010-08-08 13:31
gaila, kad ant maskvos nenumete atomines, butu daba ruskeliai tykus ramus kaip aveles, kaip ir japonai dabar
kionig 2010-08-08 13:34
Tai numesk...
faktas 2010-08-08 13:37
Tiesą sakant, manau, jog tokius žmones kaip tu būtina kastruoti, kad daugiau neprisiveistų.