Žmogus, numetęs bombą ant Hirosimos: niekada neatsiprašysiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-08-08 21:17
Prūsai buvo "suvokietinti", tiesiogiai jie neišnyko, bet asimiliavosi ir itin smarkiai. Kaip ir latviai, estai, jei ne bendras būvimas Carinės Rusijos, vėliau TSRS sudėtyje, jie mums visai nebūtu "braliukai".
assassin 2010-08-08 21:35
antrasis reichas Vokietijos imperija (vok. Deutsches Reich arba Deutsches Kaiserreich), Antrasis Reichas – valstybė Europoje, kartu su kolonijomis egzistavusi 1871–1918 m. Tokį pavadinimą ji gavo po to kai 1871 m. Prūsijos karalius Vilhelmas I tapo suvienytos Vokietijos vadovu. http://lt.wikipedia.org/wiki/Antrasis_Reichas
TLas 2010-08-09 01:18
Teisingai sneka zmogus, nera net ka ir pridurti. O spekuliuot galima daug sia tema. Taciau buvo karas ir zmones zude zmones, ne tik kariai karius... Ir apskritai reikia tai prisiminti, kad daugiau tai neivyktu. Kad nekiltu tokiu karu, kad nebutu naudojami toki ginklai, nes ju zudanti galia tikrai didziule.
Domaz 2010-08-09 02:10
As nesuprantu JAV veiksmus pateisinancius zmones.. Juk jie vygde toki pati genocida kaip ir naciai - naikino nieko detus civilius ir dar masiskai, taciau liko didvyriais. Juolab amerikieciai rinkosi taikinius norint padaryti kuo didesnius nuostolius, ne vien strateginius, bet ir zmogiskousius, ir kalbos, kad del to jie norejo pabaikti kara neturetu buti teisingos. Aisku karas yra karas, bet bent del situ bombu kazkas tikrai turejo buti nubaustas kaip ir naciu vadai, taciau laimejas kara kaltas, kad ir ka padarei, nebusi.
Arns 2010-08-09 08:25
Beje, kiek girdėjau, JAV neatsiprašė ir nė neketina atsiprašyti Japonijos už atominių bombų numetimą. Bei šiemet tik pirmą kartą per tiek dešimtmečių, iš JAV atvyko į katastrofos minėjimą valdžios pareigūnas. Tiesa ne atsiprašyti...
Anonymous 2010-08-09 10:09
Vienas is pagrindiniu Manheteno projekto vadovu R.Oppenheimeris pasiule prezidentui F.Rusveltui suprogdinti atomine bomba vandenyne ir leisti japonams taikiai pasiduoti. F.Rusveltas pasake butinai reikia nusmesti bomba ir liepe daugiau R.Oppenheimerio neilesti ir panaikinti prezidento mokslinio patarejo etata. Bombos numestos, nes japonai turejo daug gamyklu, kurias veliau pereme amerikieciu kapitalistai ir jei butu vykes karas tos gamyklos butu sugriautos, nebutu jokio karo grobio.
lightfire 2010-08-09 10:15
per įprastus bombardavimus (Vokietijos ir Japonijos miestų) žuvo dar daugiau žmonių. Gal ir tai genocidu pavadintum? Tai gal bet koks karas yra genocidas?Ne. Genocidas tai yra kryptingas taikių žmonių grupės žudymas - virš Vokietijos ir Japonijos miestų prieš bombardavimus buvo mėtomi lapeliai civiliams - pasiduoti, išvykti iš miesto. Nes pagr taikinys buvo ne civiliai, o karui reikalinga pramonė.
Anonymous 2010-08-09 11:17
Karas yra krastutinumas, kai zmones nesusitaria, ar kai kurie nenori susitarti, nes uz ju stovintys bankai-magnatai skatina kariauti, nes tai karas didziausias pelno nesejas. Bankams nerupi zmonems jiems rupi pinigai. Per pirma pasaulini kara amerikos valdzia specialiai sunte laivus i Britanija, kad butu nuskandintas koks laivas ir amerika galetu istoti i kara. Vokieciai buvo ispeje, kad nesiustu, nes jie bus paskandinti. Apie antra pasaulini kara amerikieciai zinojo, kad japonai uzpuls Perl Harbora, bet tam nebuvo ruostasi, kad butu priezastis istoti i kara. Juk virsuje esantiems, (bankam per paskolas t.y. kam jie priklauso) nesvarbos zmonu gyvybes, bet svarbu pinigai ir valdzia, o kaip sakiau karas yra pelningiausia priemone uzsidirbti. Tas pats bankas finansavo tiek amerikiecius tiek vokiecius. Vietnamo karas buvo tesiamas kiek tik galima ilgiau nes kuo ilgiau kariausi tuo didesnis pelnas. Amerikieciams buvo bombarduoti svarbius karinius objektus, be valdzios patvirtinimo, nes taip vyktu karas butu greit pasibaiges ir nebutu pelno. Ar zmones tokie skirtingi, kad negaletu susitarti, juk visi esame Zemes gyventojai ir nieko nesiskiriame. Bet sitiems kurie valdo pasauli yra naudinga kad zmones butu susikalde tarpusavyje besipykstantys: skaldyk ir valdyk. Tam ir skleidziamos tokios nesamones, kaip rasizmas, tautybe per patriotiskuma, religija (krikscionybe skaldo zmones, kaip niekas kitas jos yra per 2000 atsaku, tai ironiska kai pagalvoji kai sakoma kad religija vienija zmones).
Plikas 2010-08-09 21:16
kionig 2010-08-09 21:58
Jooo blemba ir kaip zmones gali gyventi tokia dveselena.. Susitaikykit su mintim, kad jus esate visi vergai ir bus geriausia.
Donatas1 2010-08-11 11:07
Gerai, kad paaiškino lėktuvo pavadinimo kilmę, nes dažnas gali ne taip suprasti