Mokslininkai iš žmogaus odos sukūrė kepenų ląsteles

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-27 11:28
Visai neblogai. Manau, kad ne tik kaip geriau gydyti kepenų ligas padės suvokti, bet gal ir po dešimties metų laboratorijoje bus užaugintos kepenys? Ir gal bus efektyvesnis persodinimas jų, žinoma, ne iš karto P.S. Gal kas man gali pasakyti, kaip mokslininkai sužino, kad būtent kepenų ląsteles gavo? Iš DNR? O ar negali būti taip, kad jie gavo kažką visiškai kito, tik dar patys to nežino?
MarijonasM 2010-08-27 12:16
Jie visiškai nesupranta ką daro ir nieko nežino, jie net nežino ar odą naudojo ar dar kažką. Pradžioj galvojo, kad kažkokį tai metalą pagamino.
Giltine002 2010-08-27 12:26
Jie nustato pagal membranoje esančius baltymus, sintetinamus fermentus ir panašius faktorius Labai abejoju, kad jie sukūrė žmogaus kūne neegzistuojančias lasteles mat tada reiktu įkelinėti gan nemažą naujų genų kiekį į DNR arba sukelti nemažai mutacijų.
sz520qm 2010-08-27 17:36
Kaip jau sakyta, ląstelės čia atpažįstamos paprastai pagal membranoe esančius baltymus. Naudojami biologiniai markeriai, kurie jungiasi tik su tam tikra rūšimi membraninių proteinų, būdingų pvz. tik kepenims. Markeriai paprastai būna susieti su fluorescenciniais mechanizmais, tad ląstelės pradeda šviesti.
skittisher 2010-08-30 01:42
Gerai, kad mokslas zengia sparciu zingsniu pirmyn, bet manau reiketu pradeti nuo priezasties, o tik veliau kalbeti apie pasekmes. Geriausias pavyzdys reklamos apie vaistus nuo galvos, nugaros ar kitu skausmu. Taip, isgerus ju galvos skausmo nebejauciama, taciau svarbiausias klausimas nuo ko pradejo skaudeti galva? Siekiama isgydyti ivairias ligas, bet kazkodel niekas nekalba kaip uzkirsti kelia susirgimui tomis ligomis. Vezys baisi liga, bet kodel zmones pradejo taip intensyviai ivairiomis jo rusimis sirgti? Puiku jeigu laboratorijoje bus uzaugintos kepenys, sirdys, plauciai, jie bus persodinami, bet kas jeigu vel liga, ir vel organo transplantacija? Svarbu uzkirsti kelia ligai, bet vargu ar jau imanoma ka nors cia padaryti... O gal?