Vidurio amžiaus krizė prasideda sulaukus 35 m.  (3)

Dabar vidurio amžiaus krizė išgyvenama apie 35-uosius gyvenimo metus, teigia tyrėjai, kurie išsiaiškino, kad 30–40 m. žmonės jaučiasi nelaimingiausi iš visų amžiaus grupių, praneša „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadalis apklaustų 35–44 m. žmonių prisipažino, kad jaučiasi vieniši arba kenčia nuo depresijos, o keturi iš dešimties patyrė partnerio neištikimybę.

Ketvirtadalis šios amžiaus grupės apklaustųjų pareiškė, kad jiems trūksta laiko šeimai ar draugams, o vienas iš trijų mano, jų santykiai su artimaisiais būtų geresni, jei jie mažiau dirbtų.

Apklausą atlikęs psichologinio konsultavimo centras „Relate“ teigia, kad vidurio amžiaus krizė britus ištinka anksčiau nei prieš tai, nes visuomenė tikisi, kad 30–40 m. žmonės jau bus padarę sėkmingą karjerą, sukūrę šeimą ir susilaukę vaikų.

„Relate“ vadovė Claire Tyler pasakė: „Paprastai manoma, kad vidurio amžiaus krizė ištinka žmones apie keturiasdešimtuosius gyvenimo metus, tačiau šis tyrimas parodė, kad ji ištinka jaunesnius žmones. Todėl nenuostabu, kad „Relate“ pacientai yra būtent 30–40 m. amžiaus žmonės.“

„Būtent tokiame amžiuje gyvenimas gali tapti sudėtingesnis – sukuriate šeimą, jaučiate didžiulį spaudimą darbe ir jaudinatės dėl finansinių problemų. Negalime sau leisti nieko nesiimti ir tiesiog stebėti, kas vyksta. Visuomenėje vis labiau juntamas santykių krizės poveikis, tad labai svarbu, kad šios amžiaus grupės žmonės galėtų gauti tinkamą pagalbą – ar ją suteiktų draugai, šeimos nariai, ar specialistai.“

„Relate“ kartu su telefonų kompanija „TalkTalk“ apklausė 2004 įvairaus amžiaus žmones. Respondentai turėjo atsakyti į klausimą, ar jie jaučiasi laimingi gyvenime ir kokios problemos jiems apkartina santykius su žmonėmis.

Įvertinus apklausos rezultatus paaiškėjo, kad susiklosčiusiu gyvenimu mažiausiai patenkinti 35-44 m. amžiaus grupės apklaustieji. 21 proc. jų pareiškė, kad dažniausiai jaučiasi labai vieniši.

Be to, 22 proc. prisipažino, kad svajoja apie geresnius santykius su savo šeima, 30 proc. mano, kad jei mažiau dirbtų, santykiai su artimaisiais pagerėtų, 22 proc. pasakė, kad yra patyrę depresiją dėl nelaimingų ar nutrūkusių santykių.

40 proc. prisipažino, kad partneris jiems buvo neištikimas, o 28 proc. pareiškė, kad metė darbą po konflikto su kolegomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(4)

Komentarai (3)