Nutukę darbuotojai JAV darbdaviams kasmet atsieina 73 mlrd. dolerių  (17)

Nutukę darbuotojai JAV darbdaviams kasmet kainuoja 73,1 mlrd. dolerių – daugiausia dėl to, kad darbe dažniau blogai jaučiasi arba būna mažiau darbingi dėl sveikatos problemų, nurodoma penktadienį paskelbtoje studijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už lėšas, kurios prarandamos dėl šios priežasties, „galima nusamdyti 1,8 mln. darbuotojų, per metus uždirbančių 42 tūkst. dolerių (apytikrę vidutinę JAV darbuotojo metinę algą)“, – nustatė tyrėjai, kuriems vadovavo Duke'o universtiteto Šiaurės Karolinoje ir Singapūro nacionalinio universiteto sveikatos apsaugos paslaugų ir sistemų tyrimo direktoriaus pavaduotojas Ericas Finkelsteinas.

E.Finkelsteinas ir jo grupė įvertino medicinos išlaidų, taip pat dėl prezenteizmo (darbuotojų buvimo darbovietėje ilgiau negu privaloma arba esant blogai sveikatos būklei) ir nedarbingumo netenkamos sumos vidutinę vertę, tenkančią vienam nutukusiam amerikiečiui darbuotojui.

Pagal visus tris veiksnius mokslininkai apskaičiavo, kad dėl kiekvienos nutukusios darbuotojos, kuri turi apytikriai 45 kilogramų antsvorį arba jos kūno masės indeksas (BDI) viršija 40, darbdavys per metus netenka iki 16,9 tūkst. dolerių. Dėl nutukusių vyrų, kurių BDI didesnis nei 40, per metus prarandama 15,5 tūkst. dolerių.

Normalaus sudėjimo vyrui arba moteriai pagal minėtas tris kategorijas per metus vidutiniškai išleidžiama apie 10 tūkst. dolerių.

Šie duomenys buvo paskelbti mokslo žurnale „Journal of Occupational and Environmental Medicine“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)