Iki 2030 m. žmonijai prireiks antros Žemės  (37)

Anglies dvideginio emisijos ir gamtos išteklių naudojimo mastai pasiekė „kritinį lygį“. Jei tokios tendencijos išliks ir toliau, dar iki 2030 m. žmonijai prireiks antros planetos savo vartojimo poreikiams patenkinti, teigiama Pasaulinio Laukinės gamtos fondo (WWF) parengto tyrimo „Living Planet“ ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak WWF ekspertų, 2007 metais Žemėje gyveno 6,8 mlrd. žmonių ir šis skaičius nuolat didėja. Jų vertinimais, tai sudaro 50 proc. žmonių populiacijos, kurią pajėgia atlaikyti mūsų planetos ekosistema.

Net kukliausiais Jungtinių Tautų specialistų vertinimais, dėl žmonių skaičiaus bei vartojimo didėjimo ir klimato kaitos iki 2030 m. žmonijai prireiks dviejų Žemės tipo planetų, kad patenkintų poreikį ištekliams ir atliekoms šalinti. Be to, jei visų šalių gyventojai pasiektų tokį vartojimo lygį, kaip, pavyzdžiui, JAV ar Jungtiniuose Arabų Emyratuose, iki 2030 m. prireiktų 4,5 Žemės.

Tik milžiniškas vartojimo skirtumas tarp turtingų ir skurdžių valstybių apsaugo mūsų civilizaciją nuo ekologinės katastrofos, teigiama WWF ataskaitoje. Tačiau net ir tai gali nepadėti 2050 m. patenkinti svarbiausio žmonijos poreikio - maisto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (37)