Japonijoje suskaičiuota, kiek šaliai kainuoja gyventojų psichologinės problemos  (5)

Depresijos ir jų sukeltos savižudybės 2009 metais Japonijos ekonomikai padarė apie 31,8 milijardo dolerių dydžio žalą, skelbia AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos Vyriausybė pirmą kartą suskaičiavo, kokią žalą šalies ekonomikai padaro rimtos psichologinės gyventojų problemos. Buvo skaičiuojamos medicininės išlaidos depresija sergantiems žmonėms, prarastos pajamos nusižudžiusiųjų šeimoms, taip pat daugybė kitų faktorių. 26,5 tūkstančiai praėjusiais metais nusižudžiusių japonų nuo 15 iki 69 metų amžiaus būtų suteikę apie 22,5 milijardus dolerių pajamų.

Japonija yra rekordininkė tarp išsivysčiusių šalių pagal savižudybių skaičių. Praėjusiais metais nusižudė 32,8 tūkst. japonų.

Japonijos Vyriausybės atstovai mano, kad dėl tokios paplitusios depresijos iš dalies kaltas ekonomikos nuosmukis. Manoma, kad pagal šių metų duomenis Japonija didžiausių pasaulio ekonomikų sąraše nukris iš antros vietos į trečią, užleidusi vietą Kinijai.

Prie tokių problemų prisideda ir labai intensyvus gyvenimo būdas, gyvenamosios erdvės stygius. Galima tik įsivaizduoti kokios mintys apie gyvenimą ateina į galvą metus ar daugiau pagyvenus kad ir tokiuose būstuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)