Rusijos stepėse rasti senoviniai arijų miestai (Video)  (10)

Atokiame Rusijos regione rasti Bronzos laikotarpio miestai, kuriuos Vakarų civilizacijos priešaušryje įkūrė arijų tautos. Archeologai rado 20 spiralės formos gyvenviečių, kurios buvo pastatytos prieš 4 tūkst. metų – panašiu laikotarpiu, kai buvo pastatytos Egipto piramidės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad jose gyveno pirminės arijų rasės atstovai, kurių simbolį, svastiką, ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ideologiniais tikslais perėmė naciai. Šią vasarą televizijos istorikė Bettany Hughes, kurdama laidą „BBC Radio 3“ programai „Tracking The Aryans“ („Arijų pėdsakais“) ištyrė atokią Rusijos stepę, kuri ribojasi su Kazachstanu. „Potencialiai, šis atradimas gali varžytis su senovės Graikija mitologinių didvyrių laikotarpiu“, sako tyrinėtoja. „Aš parašiau nemažai knygų apie Bronzos amžiaus pasaulį, ir visuomet jausdavau, kad dėlionėje trūksta nemažai detalių. Mes visi žinome, kad mūsų prokalbė buvo indo-europiečių kalba, iš kurios kilo visos dabartinės kalbos. Labai apsidžiaugiau išgirdusi, kad pietų Sibiro stepės platumose buvo rasta visiškai nauja, būtent mano tyrinėjamo laikotarpio – Bronzos amžiaus – civilizacija“, sako istorikė.

Pirmą kartą šio senovės miesto liekanos buvo tirtos beveik prieš 20 metų, kai sovietų valdžia sušvelnino griežtus įstatymus, draudžiančius fotografuoti iš lėktuvo ne kariniais tikslais. Tačiau, kadangi regionas labai atokus, likusi Europos dalis iki šiol praktiškai nieko nežinojo apie šiuos nuostabius miestus. Miestuose, kurie buvo tokio dydžio, kaip senovės Graikijos miestai–valstybės (poliai), galėjo gyventi 1–2 tūkst. žmonių. Daugiau apie šiuos senovinius miestus žiūrėkite tolesniame video.


(1)
(0)
(1)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: