Rusija Venesuelai statys atominę elektrinę  (0)

Rusija ir Venesuela penktadienį, kai Maskvoje lankėsi prezidentas Hugo Chavezas, susitarė, kad rusų specialistai statys ir eksploatuos pirmąją Venesueloje atominę elektrinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sutartį pasirašė Rusijos branduolinės energetikos agentūros vadovas Sergejus Kirijenka Kremliuje per H.Chavezo susitikimą su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

Kada vyks statyba ir kiek kainuos, neinformuojama, tačiau nurodoma, kad dėl šio plano buvo sutarta šių metų balandį, kai Karakase lankėsi ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.

„Kodėl gi Venesuela negalėtų turėti atominės elektrinės?“ – retoriškai klausė D.Medvedevas per spaudos konferenciją, surengtą kartu su H.Chavezu.

„Mes norime, kad mūsų partnerė – Venesuela – turėtų visą energetikos galimybių rinkinį, būtų energetiškai nepriklausoma“, – sakė Rusijos prezidentas. „Net ir turtingai naftos ir dujų šaliai, kaip Venesuela, reikia naujų energijos šaltinių“, – pridūrė jis.

Tai jau ne pirmasis Rusijos atominių elektrinių projektas prieštaringai vertinamose valstybėse - su jos pagalba šią vasarą jau paleista atominė elektrinė ir Irane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)